Stiri

Ericsson face prima demonstrație de HD Voice over TD-LTE

Ericsson a făcut prima demonstrație de HD Voice over TD-LTE (VoLTE) și de apelare video în rețea TD-LTE cu ajutorul unui smartphone LTE de la Sony în cadrul Laboratorului și Centrul de Testare pentru Inovație Wireless (Wireless Innovation Lab & Demo Center) din Shanghai. Este pentru prima dată când un telefon 4G disponibil comercial este folosit pentru a prezenta HD Voice over TD-LTE și reprezintă un moment important în dezvoltarea și evoluția ecosistemului TD-LTE. Acest lucru va permite operatorilor din toată lumea să furnizeze servicii de voce și apelare video de calitate pentru abonații TD-LTE.

Pentru demonstrație a fost folosit smartphone-ul Sony Xperia SP M35t, care operează în rețele LTE TDD/FDD, TD-SCDMA, HSPA și GSM și peste 13 frecvențe. Sony Xperia SP M35t a fost anunțat public și va fi lansat comercial odată cu distribuirea licențelor 4G în China.

„Luând în considerare colaborarea strânsă pe care am avut-o până acum cu Ericsson, suntem foarte mândri și bucuroși să vedem succesul demonstrației de HD Voice over TD-LTE pe telefonul nostru Sony Xperia SP M35t în rețeaua TD-LTE Ericsson,” a declarat Charlie Liu, Vicepreședinte și CTO al Sony Mobile China. „Sony Xperia SP M35t a fost recent anunțat public în Shanghai și este primul smartphone TD-LTE disponibil comercial care permite HD VoLTE. Alături de Ericsson, putem livra soluții complete de telefonie mobilă și suntem pregătiți să contribuim la comercializarea rețelei TD-LTE în toată lumea și la aducerea rețelei LTE în China în viitorul apropiat”, a mai adăugat acesta.

Sony-Ericsson-XPERIA-X10-mini-pro_1

„Cu ajutorul acestei demonstrații am adus VoLTE mai aproape de distribuția comercială, contribuind la adevărata globalizare a ecosistemului TD-LTE”, a afirmat Jan Signell, President of Ericsson North East Asia. „Suntem cu atât mai încântați de această demonstrație inovatoare, pe care am prezentat-o alături de Sony, cu cât în China urmează să se lanseze cea mai mare rețea TD-LTE din lume. Credem că experiența noastră incontestabilă în materie de LTE va ajuta China Mobile și alți operatori”, a menționat Jan Signell.
Pentru demonstrație s-a folosit o conexiune la nodurile de rețea Core&IMS, aflate în Centrul Ericsson de Competențe VoLTE din Anyang, Korea de Sud. De asemenea, s-a folosit soluția completă pentru infrastructura de rețea de bază și radio.

La ediția de anul acesta a Mobile World Congress din Barcelona, Ericsson și China Mobile au făcut prima demonstrație de HD VoLTE dual-mode între TD-LTE și LTE-FDD.
Ca susținător al implementării rețelelor TD-LTE, Ericsson deține, de asemenea, și o poziție de lider pe piața de LTE, cu peste 160 de contracte de LTE/Evolved Packet Core pe șase continente. Soluțiile Ericsson pentru LTE ajută cele mai traficate rețele telecom din lume. Ericsson a semnat contracte cu 9 dintre primii 10 cei mai importanți operatori telecom din lume din punctul de vedere al cifrei de afaceri.

To Top