Stiri

Ericsson prezintă un micro-releu pentru clădiri

Ericsson Radio Dot System
Ericsson Radio Dot System

Ericsson lansează Ericsson Radio Dot System, un port de acces radio inovator, de mici dimensiuni, care poate furniza acoperire de rețea de înaltă calitate pentru o întreagă clădire. Acesta se poate integra direct în infrastructura deja existentă pentru îmbunătăți experiența utilizatorilor cu serviciile de voce și broadband.

De obicei, o clădire de birouri reprezintă o provocare pentru operatorii telecom din punct de vedere al complexității, scalabilității și continuității serviciilor de broadband și voce. Soluțiile actuale destinate clădirilor sunt construite în principal pentru a furniza acoperire de voce și nu reușesc să satisfacă cererea tot mai mare pentru un trafic crescut de broadband. Astfel, acoperirea întregii clădiri poate fi problematică din rațiuni de scalabilitate și costuri ridicate.

Ericsson Radio Dot System este compact și portabil. Dispozitivul cântărește 300 de grame și este rezultatul a doi ani de cercetare și dezvoltare, având la bază 14 patente deținute de Ericsson. Inovația pe care o aduce pe piață este dimensiunea, scalabilitatea și potențialul de evoluție, având capacitatea de a livra acces broadband mobil utilizatorilor din clădiri medii sau mari și de a oferi operatorilor o soluție completă de acces pentru spațiile de birouri.

Ericsson Radio Dot System

Ericsson Radio Dot System

Portul se conectează prin cabluri LAN standard (categoria 5/6/7) la unitățile radio de interior ale stațiilor de bază. Radio Dot System are comparabil aceleași caracteristici ca stația de baza macro Ericsson. Instalarea și actualizările sunt simple de făcut, și includ mărirea capacității și acoperirii. Astfel, experiența utilizatorului rămâne la același standard de calitate oriunde s-ar deplasa în clădire. Ericsson Radio Dot System poate fi integrat cu orice soluție din portofoliu Ericsson de suport Wi-fi pentru a beneficia de controlarea traficului de date în timp real și de cea mai bună experiență de utilizare, atât în rețele Wi-fi, cât și în rețele 3GPP.

„Cu Ericsson Radio Dot System am setat un nou standard în materie de acoperire broadband în clădiri”, a declarat Johan Wibergh, Director Ericsson Business Unit Networks. „Dot este soluția cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor și adresează toate problemele pe care le-au avut clienții noștri până acum în această direcție. Deși este atât de mic, poate dispune de capacitate nelimitată, este ușor de instalat și se poate integra complet cu rețelele mobile existente”, a mai adăugat acesta.

Produsul a captat deja interesul operatorilor din Statele Unite.

„Small cells sunt o componentă importantă a proiectului AT&T pentru optimizarea rețelei VIP deoarece ne dorim constant să îmbunătățim experiența utilizatorilor noștri de internet mobil”, a declarat Kris Rinne, Senior VP, Network and Product Planning, AT&T Services, Inc. „A livra o soluție care să asigure o acoperire de calitate într-o clădire poate fi problematică din punct de vedere tehnic și logistic. Soluția furnizată de Ericsson oferă companiei AT&T încă un instrument pentru trusa de echipamente de ultimă generație”, a menționat Kris Rinne.

Produsul va deveni disponibil comercial la sfârșitul anului 2014.

To Top