Stiri

Facebook, interzis in Pakistan

Inalta Curte de Justitie din Lahore, Pakistan, a dispus blocarea accesului public la Facebook dupa ce o pagina de concurs din reteaua de socializare isi incuraja membrii sa posteze caricaturi cu profetul Mahommed, iar Miscarea Avocatilor Islamici a protestat impotriva Facebook pe motiv ca respectivul concurs a lezat sentimentele musulmanilor. In timp ce pagina de concurs „Everybody Draw Mohammed Day” a inregistrat peste 40.000 de membri, pagina rivala, „Against Everybody Draw Mohammed Day” a atras peste 53.000 de suporteri. Potrivit grupului de avocati, in Pakistan sunt 45 de milioane de utilizatori ai Facebook.


Pe 31 mai a.c. vor avea loc audierile asupra cazului. Pana atunci, insa, accesul la site ramane restrictionat, desi mai multi utilizatori au declarat ca l-au putut accesa si dupa intrarea in vigoare a interdictiei.

Ne intrebam cum pot coexista, in lumea islamica, libertatea de expresie si de comunicare cu traditionalismul religios. Voi ce credeti?

Update: Pakistan a blocat si accesul la youtube pentru ca au fost detectate clipuri video care sunt considerate defaimatoare. Mai bine ar scoate Internetul din priza, macar sa stie o treaba…

To Top