Editorial

Girls Programming Camp

Infoarena.ro, în parteneriat cu Facebook, organizează în premieră un eveniment dedicat apropierii fetelor de informatică şi programare. Girls Programming Camp este o tabără de pregătire de o săptămână, care va avea loc în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie la Bucureşti, si le va oferi ocazia fetelor să îsi descopere pasiunea pentru IT.

Girls Programming Camp

Evenimentul vine ca un răspuns la problema generală a numărului scăzut de femei în industria IT si se adresează în special studentelor din primii ani de facultate şi elevelor de liceu. Scopul este dezvoltarea unei baze solide pe care participantele să îsi construiască apoi cariera si care să le asigure internship-uri, slujbe de succes sau rezultate deosebite la concursurile de programare.

Girls Programming Camp este o tabără de sase zile, încărcată cu prezentări, cursuri, discuţii deschise, exerciţii, dar şi multă distracţie. Cursurile vor fi sustinute de olimpici medaliati la Olimpiadele internationale de informatică, cu numeroase stagii de practică în companiile de prestigiu la activ.

Participarea în cadrul evenimentului este gratuită, Facebook dorind astfel să ofere sansa tinerelor să se dezvolte în directia IT-ului si programării. Pentru a fi selectate, studentele si elevele interesate trebuie să treacă de o probă de calificare organizată pe http://infoarena.ro. Detaliile vor fi anuntate în zilele următoare pe blogul infoarena.

”Girls Programming Camp este cel mai bun eveniment din România la care tinerele fete pasionate de programare pot învăta algoritmi si pot deveni parte din comunitatea programatorilor. Urmărim să le stârnim interesul pentru competitiile de performantă, care presupun o implicare activă neîntreruptă si un proces de învătare continuu. În plus, obtinerea unor cunostinte solide de algoritmi le garantează că vor trece cu usurintă interviurile de angajare la cele mai prestigioase companii de IT. Evenimentul se întâmplă în premieră în România si se bucură de tot sprijinul programului Women in Engineering de la Facebook.” declară Cristina Petrovici, Project Manager Girls Programming Camp.

To Top