Stiri

Google vrea sa cucereasca piata reclamelor video

Cea mai mare contribuţie la veniturile Google sunt reclamele text AdSense. Cu toate acestea Google a mirosit potenţialul reclamelor video şi după o perioadă de testare a început pregătirea pentru a intra în forţă pe această nouă piaţă.

Reclamele video oferite de Google vor consta în mici texte publicitare afişate pe clipul video rulat. Acestea se vor roti la fiecare 20 de secunde. Pentru cel care vizionează această metodă este o opţiune mai bună decât reclamele de la începutul sau sfârşitul clipurilor video. Aşa cum ne-am obişnuit în reţeaua AdSense, reclamele afişate vor avea legătură cu pagina web respectivă.

Pentru început acest tip de reclame video vor fi amplasate pe 20 de site-uri partenere cum ar fi Revver, Blip.tv, Brightcove, YuMe, etc.

Yahoo! şi Microsoft au prezentat şi ei un sistem asemănător. Mai mult, Yahoo! a cumpărat reţeaua Maven Networks (care avea în portofoliu site-uri precum Fox News, CBS Sports sau Gannett) pentru suma de 160 de milioane de dolari. Astfel Yahoo! are deja o reţea de calitate unde poate să afişeje reclamele video.

Sursa

To Top