Stiri

Guvernul Român vrea să interzică Kaspersky în toate instituțiile publice

Amenintari de securitate asupra retelelor IoT
Amenintari de securitate asupra retelelor IoT

Un nou proiect de lege va obliga instituţiile publice să renunțe la soluțiile de securitate furnizate de companii din Federația Rusă. Sancțiunea pentru neconformare urmează să fie de 200.000 de lei, împreună cu obligativitatea de a dezinstala aceste aplicații. Dacă va fi adoptată, noua lege va lovi cel mai tare în compania Kaspersky, furnizorul unor soluții antivirus pentru calculatoare.

Reacția Kaspersky nu a întârziat să apară:

Kaspersky este la curent cu proiectul de lege care indică planurile Guvernului de a interzice utilizarea produselor de securitate cibernetică din Rusia, sau legate de Rusia, în sectorul public şi solicită înlocuirea lor într-un interval de timp foarte scurt. Regretăm profund că noi, în calitate de companie privată, globală, de securitate cibernetică, suntem afectaţi de interdicţie, care urmează să rămână în vigoare până la încheierea unui acord de pace sau a unui acord de armistiţiu permanent.

Soluţiile antivirus Kaspersky ar fi vizate de această măsură, dacă aceasta este confirmată. Cu toate acestea, am dori să reiterăm că, în calitate de companie privată, globală, de securitate cibernetică, Kaspersky nu are nicio legătură cu guvernul rus sau cu orice alt guvern. Rămânem angajaţi să oferim clienţilor noştri din România şi din întreaga lume soluţii de securitate cibernetică de vârf şi să continuăm cooperarea importantă cu autorităţile de reglementare pentru a consolida securitatea cibernetică şi rezilienţa în România şi în Europa.

Ca până acum, suntem deschişi să răspundem oricăror preocupări pe care autorităţile de reglementare şi clienţii le-ar putea avea cu privire la operaţiunile şi produsele noastre într-o manieră complet transparentă, deschisă şi obiectivă, inclusiv prin Centrele de transparenţă Kaspersky care operează în Europa. La Kaspersky, credem că transparenţa şi implementarea continuă a măsurilor concrete pentru a demonstra angajamentul nostru de durată, de integritate şi încredere faţă de clienţii noştri sunt primordiale.

To Top