Stiri

IBM ne numără turistii

IBM şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) au semnat un contract prin care IBM va dezvolta şi implementa Sistemul Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor.
Prin intermediul noului sistem, MDRT va putea combate evaziunea fiscală în sectorul turismului şi va avea acces la date statistice referitoare la numărul de turişti din unităţile de cazare, ce vor ajuta MDRT să elaboreze strategii pentru dezvoltarea turismului local.

În termenii contractului, IBM va furniza componentele hardware şi software şi va oferi servicii de analiză, instalare, configurare, testare şi dezvoltare pentru Sistem, dar şi servicii de mentenanţă şi instruire pentru angajaţii MDRT implicaţi în proiect. IBM va dezvolta un sistem integrat ce constă în: servere pSeries, aplicaţii WebSphere Application Server şi baza de date Informix.

După implementarea sistemului, unităţile de cazare din România vor putea accesa zilnic sistemul şi introduce date referitoare la gradul de ocupare din propria unitate de cazare. Sistemul va permite raportări zilnice, pentru fiecare unitate de cazare, a numărului de turişti înregistraţi în unitatea respectivă.

Licitaţia organizată de MDRT pentru achiziţionarea Sistemului Informatic Integrat de Evidentă a Turiştilor a avut loc în luna aprilie 2011. Contractul dintre MDRT şi IBM a fost semnat în luna iunie 2011.

To Top