Stiri

In 2005 hackerii au fost mai bogati decat dealerii de droguri

Luna Decembrie 2005 a insemnat descoperirea breselor de securitate la Marriott International, Ford Motors, ABN AMRO Mortgage Group si a incheiat cel mai negru an pentru companiile de securitate online. In anul 2005 s-au inregistrat peste 130 de incidente de hacking si violare a bazelor de date.
Un numar de peste 55 MILIOANE de carduri cu toate datele personale (multe din ele avind si alte informatii foarte delicate cum ar fi Social Security Number) au fost compromise si valurile acestor incidente au lovit toti procesatorii din lume.


Desi lupta devine tot mai grea, companiile par a nu intelege pericolele existente si continua sa utilizeze pseudo-procesatori care nu au nici cea mai mica protectie a datelor in afara celor visate de PR-ul entuziast. In Romania daca am face o analiza doar DotCommerce Romania a trecut auditul PCI-DSS ( PCI- Payment Card Industry), audit obligatoriu pentru toti procesatorii de carduri, in America de Nord . A doua companie care este in faza finala este compania RomCard SA.
Si daca cifrele de mai sus nu au sunat convingator hai sa o spunem si altfel : pierderile inregistrate din cauza compromiterii acestor baze de date au fost in 2005 de 105 miliarde de USD!

Pentru prima data cybercrimeul aduce mai multe profituri hackerilor decit traficul de droguri !

To Top