Stiri

Intel a încheiat un acord strategic cu Rockchip

Intel Corporation a anunțat că a încheiat un acord strategic cu Rockchip pentru a accelera timpul de lansare a soluțiilor bazate pe arhitectura Intel pentru o gamă largă de tablete entry-level cu Android la nivel mondial.

Potrivit acordului, cele două companii vor oferi o platformă Intel bazată pe procesor de tip SoC dedicată segmentului mobil. Platforma quad-core va fi bazată pe un procesor Intel Atom cu tehnologia integrată Intel 3G.

Platforma quad-core 3G denumită SoFIA 3G va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2015, având în vedere extinderea gamei de produse Intel SoFIA pentru dispozitivele mobile entry-level cu Android. Se va adresa în principal tabletelor entry-level. Familia de produse SoFIA a fost adăugată planurilor Intel din segmentul mobil anul trecut și include prima platformă integrată de comunicare a Intel.

Odată cu acest anunț, gama Intel SoFIA conține trei produse – versiunea 3G dual-core, care este așteptată pe piață în al patrulea trimestru al anului, versiunea 3G quad-core asteptată în primul semestru al anului 2015 și versiunea LTE, așteptată tot în prima jumătate a anului viitor.
Prețurile pentru platforma quad-core SoFIA 3G vor fi făcute publice în curând și, ca în cazul gamei Intel SoFIA, vor fi competitive. În baza acordului, Intel și Rockchip vor vinde noul produs către producători OEM și ODM, în principal către clienții celor două companii.

intel-atom-logo-cedar-trail

To Top