Stiri

Intel a lansat noua generație Intel Core

Intel Core i7 Haswell
Intel Core i7 Haswell

Intel a lansat cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Core, care va aduce un nou val de sisteme Ultrabook şi dispozitive 2 în 1, care să le ofere utilizatorilor un PC când le trebuie şi o tabletă când doresc.

În cadrul Computex Taipei 2013, Tom Kilroy, Vicepreşedinte Executiv al Intel, a declarat că Intel va prezenta în viitor 50 de sisteme 2 în 1 diferite, într-o gamă variată de preţuri, inclusiv 2 Ultrabook-uri 2 în 1 premium bazate pe cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, şi alte device-uri cu viitoarele procesoare bazate pe microarhitectura Silvermont pe 22nm.

“Astăzi, odată cu lansarea celei de-a patra generaţii a gamei de procesoare Intel Core, care a fost proiectată de la 0 pentru Ultrabook-uri şi este baza viitoarelor device-uri 2 în 1, prezentăm viziunea Intel stabilită acum doi ani, de a reinventa laptopul”, a declarat Kilroy. “Am realizat una dintre cele mai mari schimbări din istoria Intel, de a lansa aceste noi procesoare, care oferă performanţa unui PC şi mobilitatea unei tablete într-un singur dispozitiv. Noile procesoare stau la baza celor mai uluitoare dispozitive 2 în 1 de până acum”, a mai spus el.

Kilroy a anunţat viitoarea generaţie a procesoarelor quad-core Intel Atom de tip SoC, pe 22nm (cu nume de cod “Bay Trail-T”), pentru tablete, care va fi disponibilă spre finalul anului, şi soluţia multimode 4G LTE, precum şi viitoarea generaţie a procesoarelor Intel Atom de tip SoC, pe 22nm, (cu nume de cod “Merrifield”) pentru smartphone-uri.

“Cu noile procesoare Intel Core lansate astăzi, cu viitoarea generaţie a gamei de procesoare Intel Atom de tip SoC pentru tablete şi cu viitoarele produse cu tehnologii pe 22nm, avansurile arhitecturii Intel accelerează inovaţia, oferind noi experienţe şi stând la baza celor mai bune dispozitive care vor fi lansate în acest an”, a declarat Kilroy.

Noile procesoare Intel Core pun baza unor noi dispozitive 2 în 1 şi unor noi experienţe
Proiectată având în vedere Ultrabook-urile, cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, construită pe microarhitectura Haswell pe 22nm, oferă o creştere cu 50% a autonomiei bateriei în timpul volumelor mari de lucru comparativ cu generaţia anterioară1. Aceasta este cea mai mare creştere de la o generaţie la alta din istoria companiei, echivalând cu o autonomie de 9 ore în timpul volumelor mari de muncă1 pentru anumite Ultrabook-uri bazate pe noile procesoare.

Noile procesoare Intel Core sunt primele de tip SoC pentru PC-uri, oferind o performanţă crescută, care stau la baza unor dispozitive inovatoare variate, incluzând Ultrabook-uri, sisteme 2 în 1 şi all-in-one portabile. Sistemele bazate pe versiunile quad-core ale noilor procesoare sunt deja disponibile, urmând ca versiuni adiţionale să fie prezentate în următoarele luni.

Cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core are chipset-ul grafic încorporat, care oferă o performanţă de două ori mai mare comparativ cu generaţia anterioară2. Disponibil pe anumite procesoare din cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core, chipset-ul grafic Intel Iris oferă Ultrabook-urilor şi altor PC-uri mobile experienţe vizuale nemaiîntâlnite.

Anumite Ultrabook-uri bazate pe cea de-a patra generaţie a gamei de procesoare Intel Core vor oferi performanţa Intel aşteptată de ultilizatori împreună cu mobilitatea şi răspunsul rapid al unei tablete, făcându-le dispozitive premium, 2 în 1. Cu ajutorul capabilităţilor touch şi a tastaturii, sistemul se adaptează nevoilor utilizatorului şi îi oferă o mulţime de aplicaţii. Utilizatorii pot astfel să lucreze şi să se relaxeze cu ajutorul unui singur dispozitiv.

Intel Core i7 Haswell

Intel Core i7 Haswell

Kilroy a prezentat progresele făcute în aducerea simţurilor umane către dispozitivele 2 în 1 şi către alte dispozitive bazate pe tehnologiile Intel prin adăugarea de capabilităţi touch, recunoaştere facială şi touch, dar şi alte tehnologii. Numite “perceptual computing”, aceste tehnologii beneficiază de puterea de procesare Intel pentru a interacţiona cu utilizatorii în mod natural şi intuitiv.
Reprezentantul Intel a prezentat un sistem de interacţiune bazat pe recunoaştere vocală şi gesturi cu ajutorul unui Ultrabook 2 în 1, echipat cu noile procesoare Intel Core, pe care a fost instalată camera Creative Senz3D*. Aceasta va fi disponibilă începând cu următorul trimestru. Kilroy a declarat că Intel lucrează la o soluţie integrată pentru a construi dispozitive bazate pe Intel – ce vor fi lansate în a doua jumătate a anului viitor -, care să aibă încorporate camere 3D.

Accelerând inovaţia: tablete, smartphone-uri și LTE
Microarhitectura Silvermont, pe 22nm, de înaltă performanță și cu consum redus de energie permite companiei să accelereze și să îmbunătățească semnificativ oferta sa de tablete și smartphone-uri.
Pentru tabletele care vor fi disponibile la sfârşitul anului, viitoarea generaţie a procesoarelor quad-core Intel Atom de tip SoC, pe 22nm (cu nume de cod “Bay Trail-T”), va oferi o grafică superioară și o performanţă a CPU-ului de două ori mai mare comparativ cu generația actuală. Aceasta va permite de asemenea crearea de dispozitive atractive cu o autonomie a bateriei de peste 8 ore3 și săptămâni întregi în standby, rulând atât pe Android*, cât și pe Windows 8.1*.

Pentru prima dată, Kilroy a prezentat soluția Intel 4G LTE în combinație cu viitoarea generație de procesoare pentru tablete Intel Atom de tip SoC, pe 22nm. Intel XMM 7160 este una dintre soluțiile multimode-multiband LTE cele mai mici din lume și cu unul dintre cele mai mici consumuri de energie4.

În condiţiile în care smartphone-urile cu Intel Inside sunt prezente în mai bine de 30 de țări, Kilroy a vorbit despre viitor. El a prezentat pentru prima dată un design de referință al unei platforme de smartphone bazată pe “Merrifield”, noua generație de procesoare Intel Atom, pe 22nm, care va aduce performanță şi autonomie crescute. Platforma include mai mulţi senzori pentru servicii personalizate, precum și capacitatea de protecție a datelor, a dispozitivului și a datelor personale ale utilizatorilor.

To Top