Stiri

Intel a obținut un venit de 14,5 miliarde de dolari și un profit de 3,1 miliarde de dolari în al treilea trimestru

Intel 3D XPoint
Intel 3D XPoint

Intel a raportat pentru al treilea trimestru al anului un venit de 14,5 miliarde de dolari, un venit operaţional de 4,2 miliarde de dolari, un profit net de 3,1 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 64 de cenți. Compania a generat aproximativ 5,7 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 1 miliard de dolari pentru a răscumpăra 36 de milioane de acţiuni.

Intel îşi propune să raporteze rezultatele financiare obţinute în al patrulea trimestru al anului, pe 14 ianuarie.

Compania americană cu sediul în Santa Clara, California are peste 106.000 de angajați în întreaga lume. În luna iunie 2015, Intel a achiziționat Altera, o companie producătoare de cipuri foarte performante, pentru suma de 16,7 miliarde de dolari.

Intel 3D XPoint

Intel 3D XPoint

Recent, Intel și Micron au prezentat tehnologia 3D XPoint, o memorie non-volatilă, care va revoluționa orice dispozitiv, aplicație sau serviciu care beneficiază de acces rapid la volume mari de date. Tehnologia 3D XPoint este un progres major și prima nouă categorie de memorie de la lansarea celei flash de tip NAND în 1989.

To Top