Stiri

Intel a obţinut un venit de 55,4 miliarde de dolari în 2015

Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M
Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M

Intel a raportat pentru 2015 un venit de 55,4 miliarde de dolari, un venit operațional de 14 miliarde de dolari, un profit net de 11,4 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 2,33 dolari. Compania a generat aproximativ 19 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 4,6 miliarde de dolari şi a folosit 3 miliarde de dolari pentru a răscumpăra 96 de milioane de acţiuni.

În al patrulea trimestru al anului, Intel a raportat un venit de 14,9 miliarde de dolari, un venit operațional de 4,3 miliarde de dolari, un profit net de 3,6 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 74 de cenți. Compania a generat aproximativ 5,4 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 525 milioane de dolari pentru a răscumpăra 17 de milioane de acţiuni.

“Al patrulea trimestru din 2015 a marcat un final de an puternic, în linie cu estimările noastre”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel. “Rezultatele din 2015 demonstrează că Intel evoluează și că strategia noastră funcționează. În acest an vom continua să creștem prin pregătirea infrastructurii pentru o lume mai inteligentă și conectată”, a adăugat el.

Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M

Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M

To Top