Stiri

Intel a prezentat cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Core

Intel 3D XPoint
Intel 3D XPoint

Intel a prezentat astăzi cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core. Acestea sunt cele mai performante procesoare de până acum ale companiei. Lansarea marchează un punct de cotitură în relația utilizatorilor cu computerele. Noile procesoare Intel Core oferă performanță îmbunătățită și noi experiențe captivante cu cel mai redus consum de energie de până acum și permit lansarea celei mai variate game de dispozitive – de la Intel Compute Stick, PC-ul ultra-portabil, la dispozitivele 2 în 1 și sisteme All-in-One de înaltă rezoluție la stații de lucru mobile.

Peste 500 de milioane de computere utilizate în prezent sunt mai vechi de patru până la cinci ani sau mai mult. Acestea pornesc greu, bateriile lor nu țin mult timp și nu pot beneficia de noile experiențe disponibile în prezent. Bazate pe noua microarhitectură Skylake pe 14nm, cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core oferă o performanță de două ori și jumătate mai mare, o autonomie de trei ori mai mare a bateriei, o grafică de 30 de ori mai bună pentru gaming și experiențe video de calitate comparativ cu computerele mai vechi de cinci ani. De asemenea, noile modele de dispozitive pot avea jumătate din grosimea și greutatea celor aflate în prezent pe piață, pot porni mai rapid și avea o baterie care ține aproape toată ziua.

Noile procesoare Intel Core permit lansarea unei game largi de dispozitive care să se potrivească oricărei nevoi. Procesoarele Intel Core M, care pot oferi de două ori performanța tabletelor premium, vor include acum modele Intel Core m3, m5 și m7 pentru a le permite utilizatorilor să își găsească mai ușor dispozitivul potrivit nevoilor lor. Intel Compute Stick va include pe viitor un procesor Intel Core M din a șasea generație.

Această nouă generație de procesoare Intel aduce, de asemenea, mai multe premiere pentru dispozitivele mobile: un procesor “K”, deblocat, pentru dispozitivele mobile, un nou procesor quad-core Intel Core i5, care oferă multitasking îmbunătățit cu 60% și gama de procesoare Intel Xeon E3 pentru stații mobile de lucru. Noile procesoare aduc o performanță grafică pentru experiențe vizuale de înaltă calitate în gaming, precum și creare de conținut 4K și playback media. Noua tehnologie Intel Speed Shift îmbunătățește nivelul de răspuns al sistemelor mobile, astfel încât utilizatorii pot aplica un filtru foto de 45 de ori mai repede1.

Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core și platformele Intel Xeon vor oferi noi capabilități și experiențe. Mai multe dispozitive vor fi dotate cu Thunderbolt 3 pentru USB tip C. Camera Intel RealSense va fi de acum disponibilă pe mai multe dispozitive 2 în 1, notebookuri, sisteme All-in-One, bazate pe noile procesoare Intel Core, oferind noi senzori cu capacitate de detectare și experiențe captivante care vor permite utilizatorilor să facă și să distribuie fotografii 3D, să scaneze și să printeze în 3D și să schimbe sau să modifice ușor imaginea de fundal în timpul unei conversații video online.

Noile procesoare Intel Core marchează un nou pas din inițiativa Intel „fără cabluri” pentru a oferi cea mai bună experiență de wireless display cu ajutorul Intel WiDi sau Pro WiDi. Această tehnologie le permite utilizatorilor să distribuie cu ușurință de pe computerul lor pe TV sau monitor fără cabluri.

Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core ajută la optimizarea anumitor elemente ale Windows 10 precum Cortana* și Windows Hello* pentru o interacțiune mai naturală cu tehnologia. Dispozitivele dotate cu camera Intel RealSense și Windows Hello permit utilizatorilor să se logheze prin recunoaștere facială. Tehnologia True Key de la Intel Security este, de asemenea, disponibilă pe mai multe sisteme bazate pe noile procesoare pentru a oferi o experiență sigură de autentificare la dispozitive și site-uri, fără a fi necesară reamintirea parolei pentru fiecare în parte.

To Top