Stiri

Intel accelerează tranziția către 5G

Platforma 5G de la Intel
Platforma 5G de la Intel

Intel a anunțat noi parteneriate în industrie și produse, care trasează calea către conectivitatea 5G.

De la dispozitive încorporate în echipamentele sportivilor, drone cu capabilități de evitare a coliziunilor, la mașini autonome, orașe inteligente și multe altele, conectarea “lucrurilor” între ele, cu oamenii și cloud-ul încarcă rețelele wireless.

“Tranziția către 5G aduce laolaltă comunicațiile și computingul și este o schimbare fundamentală pentru industrie. Este esențial să punem bazele pentru viitoarele rețele 5G pentru a face posibile experiențele uimitoare ale viitorului”, a declarat Aicha Evans, Vicepreședinte Corporate și Manager General al Communication and Devices Group, Intel.

Intel oferă platforme și colaborări în industrie pentru a dezvola prototipuri de soluții care accelerează dezvoltarea tehnologiei 5G. Platforma 5G de referință a Intel oferă o bază de dezvoltare de înaltă performanţă pentru integrare rapidă și testare a dispozitivelor 5G și a punctelor de acces wireless. Intel lucrează în prezent cu operatori globali pentru dezvoltarea tehnologiei 5G, crearea de prototipuri și testarea pe această nouă platformă. 

Intel oferă soluții pentru comunicații wireless pentru o gamă largă de smartphone-uri, phablete, PC-uri și dispozitive IoT.
· Soluții dedicate IoT:
o Soluția Intel® Atom™ x3-M7272 este o platformă de comunicații wireless pentru aplicații capabile să stea la baza unei soluții de securitate, precum firewalling și packet inspection.
o Modemul Intel XMM 7115 susține primul val de dispozitive și aplicații al industriei, bazate pe Narrowband IOT (NB-IOT).
o Modemul Intel XMM 7315 combină un modem LTE și aplicații ale procesorului pe un singur chip, suportă atât standardele LTE Category M și NB-IOT și este ideal pentru porturi care necesită o acoperire pe scară largă, consum redus de energie și costuri reduse.
o Intel XMM 6255M oferă conectivitate 3G robustă în medii dificile și este cu 20% mai mic față de generațiile anterioare, fiind cel mai mic modem 3G din lume. Aduce conectivitate către o multitudine de dispozitive neconectate pentru o mai mare tranziție către viitoarele rețele wireless.
o Modemul Intel XMM 7120M LTE este ideal pentru aplicații pentru echipamente, oferind conectivitate pentru IoT, inclusiv monitorizare securizată, contorizare inteligentă, urmărirea activelor și automatizări industriale.
· Conectivitatea LTE pentru smartphone-uri, tablete și PC-uri – Intel XMM 7480 permite experiențe de computing precum multiplayer gaming sau realitatea virtuală cu conectivitate LTE Advanced și viteze de descărcare de până la 450 Mbps. Creat pentru piețe globale, modemul Intel XMM 7480 suportă peste 33 de benzi LTE în același timp într-un singur SKU, mai mult decât ori alt modem LTE, precum agregare de patru ori mai mare în spectre TDD și FDD.

Platforma 5G de la Intel

Platforma 5G de la Intel

To Top