Stiri

Intel achiziționează Tower Semiconductor pentru 5,4 miliarde de dolari

Procesoare Intel Core din generația a 12-a
Procesoare Intel Core din generația a 12-a

Intel anunța o nouă achiziție în valoare de 5,4 miliarde de dolari, ce va consolida prezența companiei în segmente de piață ce au înregistrat o creștere considerabilă. Se pare că gigantul american este foarte aproape de a încheia un acord pentru achiziționarea companiei israeliene Tower Semiconductor.

Tower, care are o valoare de piață de aproximativ 3,6 miliarde de dolari, produce diferite tipuri de cipuri pentru clienții din diverse industrii, inclusiv industria auto și industria medicală. Pagina web arată că are șapte unități de producție situate în Israel, Italia, SUA și Japonia, producând cipuri pe waffere de 6 inchi, 8 inchi și 12 inchi. Procesele de producție pe care le folosește nu sunt de ultimă generație, dar oricum aceste cipuri nu au nevoie de aceste tehnologii. Tower trebuie doar să producă în mod fiabil și regulat volume mari de cipuri, un real avantaj în această perioadă.

Intel și-a lansat relansat unitățile de producție în anul 2021, când a alocat 20 de miliarde de dolari pentru a construi două fabrici în Arizona. La începutul acestui an, compania și-a dezvăluit, de asemenea, planurile de a construi o fabrică în Ohio, care speră să devină „cea mai mare unitate de producție de semiconductori de pe planetă”.

To Top