Stiri

Intel anunță rezultate financiare foarte bune

În ciuda perioadei de criză și recesiune economică ce a cuprins mai multe țări din lume, Intel, Apple și Google ne uimesc prin rezultatele economice pe care le obțin în acest trimestru. Intel a stabilit noi recorduri în ceea ce priveşte vânzările de microprocesoare, profitul per acţiune şi venit, care este acum cu 28% mai mare comparativ cu trimestrul 3 din 2010
„Intel a stabilit din nou un record în cel de-al treilea trimestru al anului, înregistrând pentru prima dată un venit de peste 14 miliarde de dolari, fapt ce se datorează creşterii de două cifre a pieţei de PC-uri. Observăm, de asemenea, o dezvoltare puternică a pieţei centrelor de date, datorită creşterii segmentului de dispozitive mobile şi cloud computing”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO Intel.

În baza rezultatelor non-GAAP, venitul Intel a fost de 14,3 miliarde de dolari, venitul operaţional de 5,1 miliarde de dolari, profitul net de 3,7 miliarde de dolari şi profitul per acţiune de 69 de cenţi. În baza rezultatelor GAAP, compania a obţinut un venit de 14,2 miliarde de dolari, un venit operaţional de 4,8 miliarde de dolari, un profit net de 3,5 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 65 de cenţi.

Compania a generat aproximativ 6,3 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 4 miliarde de dolari pentru a recumpăra 186 de milioane de acţiuni.

O parte din procesoarele Sandy Bridge oferite de Intel vin cu prețuri reduse (foto sus)

To Top