Stiri

Intel Capital a creat Fondul Ultrabook de 300 milioane dolari

Arvind Sodhani

Intel Capital a anunţat înfiinţarea Fondului Ultrabook în valoare de 300 de milioane de dolari pentru a ajuta la dezvoltarea acestei noi categorii de dispozitive. Anunţate la Computex, sistemele Ultrabook vor combina performanţele şi capabilităţile laptopurilor actuale cu caracteristicile tablet PC-urilor. Investiția intel poate fi interpretată ca o reacție la succesul modelelor ușoare și performante promovate de Apple.

Pentru a realiza această viziune, Fondul Ultrabook al Intel Capital are drept scop investirea în companii care dezvoltă tehnologii hardware şi software axate pe îmbunătăţirea modului în care oamenii interacţionează cu sistemele Ultrabook. Scopul acestui fond, din care se vor face investiţii în următorii 3-4 ani, este de a crea un ciclu de inovație și capabilități pentru această nouă categorie de dispozitive aflată în plină expansiune.

„Sistemele Ultrabook sunt destinate să reprezinte o parte importantă a inovației într-o industrie globală de 261 de miliarde de dolari (Prognoza trimestrială a IDC, August 2011)”, a declarat Arvind Sodhani (foto), Președinte al Intel Capital și Vicepreședinte Executiv al Intel. „Fondul Ultrabook al Intel Capital se va concentra pe investirea în companii care dezvoltă tehnologii ce vor ajuta la revoluționarea experiențelor de computing și care vor transforma computerele mobile din prezent în viitoarele dispozitive «must have»”, a completat Sodhani.

Sunt trei faze importante ale strategiei Intel de a accelera viziunea companiei pentru noua categorie de dispozitive. Prima fază a avut loc la începutul acestui an odată cu lansarea celei de-a doua generații a gamei de procesoare Intel Core. Această gamă de procesoare va permite lansarea unor noi sisteme ușoare și elegante, mai subțiri de 21 mm, la prețuri medii. Sistemele Ultrabook cu noile procesoare vor fi disponibile începând cu perioada sărbătorilor de iarnă.

Vânzarea sistemelor Ultrabook din acest an a necesitat o colaborare strânsă între Intel şi întreaga industrie de computing. Intel a lucrat îndeaproape cu mai mulți parteneri pentru a se asigura că Ultrabook va oferi calitate și valoare utilizatorilor. Mulți integratori de sisteme au sprijinit acest proiect încă de la început.

A doua fază a viziunii Intel va avea loc în jurul gamei de procesoare cu nume de cod „Ivy Bridge”, care vor fi integrate în sisteme în prima jumătate a lui 2012. Laptopurile cu gama de procesoare „Ivy Bridge” vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic, mai performante şi vor avea o securitate crescută și viteză mai mare de răspuns.
Produsele pe care Intel le pregătește pentru 2013 – cu nume de cod „Haswell” – reprezintă al treilea pas al dezvoltării Ultrabook. Acestea sunt aşteptate să micşoreze consumul de energie la jumătatea TDP-ului microprocesoarelor din prezent.

Arvind Sodhani

To Top