Stiri

Intel Capital a lansat un fond de 125 de milioane de dolari pentru a investi în companii conduse de femei sau de minorități slab reprezentate

Bogdan Georgescu Intel

Intel Capital, organizația globală de investiții a companiei Intel, a anunțat Fondul Intel Capital Diversity, care va investi în startup-uri tehnologice conduse de femei și minorități slab reprezentate. De asemenea, au fost anunțate primele investiții ale fondului în patru companii conduse de lideri inspiraționali. Cel mai mare de acest fel, fondul de 125 de milioane de dolari va acoperi o serie largă de industrii inovatoare.

Aceste anunțuri vin în urma celui din ianuarie despre inițiativa Intel Diversity în Technology, lansată pentru a încuraja diversitatea atât în cadrul Intel cât și în toată industria tehnologică. Scopul Intel este de a ajuta la o reprezentare deplină a femeilor și minorităților slab reprezentate în forța de muncă din SUA, până în 2020.

Doar 15% dintre companiile finanțate printr-un fond de tip venture capital din Statele Unite au o femeie în echipa executivă, potrivit unui raport recent al Babson College. De asemenea, companiile cu o femeie CEO primesc doar 3% din totalul finanțărilor fondurilor de tip venture capital.

În plus, mai puțin de 1% dintre fondatorii companilor din Silicon Valley sunt afro-americani sau de origine latină; aproape 100% dintre antreprenorii care primesc finanțare sunt albi sau asiatici, potrivit studiului.

Fondul Intel Capital Diversity a fost lansat cu investiții în patru companii, care vor avea acces la programele de dezvoltare a afacerilor din partea Intel Capital, rețea globală și expertiză tehnologică.

• Brit + Co (San Francisco) deblochează creativitatea prin educație, inspirație și susținerea femeilor și fetelor. Platforma de e-commerce, cursurile sale online și kit-urile all-in-one permit învățarea mai multor activități – de la caligrafie la construirea de gadgeturi cu plăcile de dezvoltare Intel® Galileo.
• CareCloud (Miami) este cel mai important furnizor de servicii cloud pentru domeniul sănătății, dosarul electronic de sănătate (EHR), precum și software de facturare și servicii pentru grupuri medicale. Intel și CareCloud au colaborat la o lucrare despre cloud computing în domeniul medical.
• Mark One (San Francisco) utilizează modului Intel® Curie™ pentru dezvoltarea unei căni inteligente care recunoaște automat orice băutură, oferă informații cu privire la nutrienți și păstrează un istoric al băuturilor pe smartphone-ul utilizatorilor.
• Venafi (Salt Lake City) protejează elementele fundației securității cibernetice – chei criptografice și certificate digitale – astfel încât să nu poată fi folosite greșit. Venafi verifică de fiecare data certificatele și cheile care sunt de încredere pentru a putea fi folosite, le protejează și le blochează pe cele care nu sunt. Cu ajutorul soluțiilor de securitate Venafi, Intel poate continua să ofere securitate și tehnologii importante pentru centre de date.

Bogdan Georgescu Intel

To Top