Stiri

Intel investește 20 de miliarde de dolari într-o nouă fabrică americană

Procesoare Intel Core din generația a 12-a
Procesoare Intel Core din generația a 12-a

Politica America First este o adevărată filosofie ce pune mai presus de toate interesul național american. Evocată pentru prima dată de președintele Woodrow Wilson și reluată mai recent de Donald Trump, politica America First este o adevărată școală de gândire cu efecte imediate asupra economiei.

După creșterea accelerată a Chinei în domeniul electronicii de vârf, americanii s-au gândit că ar fi timpul să repatrieze tehnologia înaltă până nu va fi asimilată complet de țări considerate ostile pe plan geopolitic.

Noile fabrici Intel pentru producția de procesoare avansate din Statele Unite ale Americii reprezintă doar unul dintre pașii ce se încadrează în această politică de revitalizare a economiei americane.

Intel cheltuiește 20 de miliarde de dolari pentru a construi o super-fabrică în Ohio

Intel și-a dezvăluit planurile de a construi o super-fabrică de semiconductori în Ohio. CEO-ul companiei, Pat Gelsinger, se așteaptă ca această să devină „cea mai mare facilitate de producție de cipuri de pe planetă”. Compania alocă 20 de miliarde de dolari pentru a construi fabrica pe un teren de peste 400 de hectare în New Albany, situat la periferia orașului Columbus, Ohio.
Construcția este programată să înceapă în acest an, iar Intel se așteaptă ca fabricile să fie operaționale până în 2025.

Un raport Bloomberg de la sfârșitul anului 2021 a susținut că Casa Albă a „descurajat puternic” Intel să intensifice producția de cipuri în China. Administrația a făcut presiuni ca firmele să producă cipuri în SUA pentru a aborda constructiv deficitul global. La rândul lor, companiile au făcut lobby pentru ca statul american să finanțeze cercetare și producția de semiconductori.

Americanii nu se limitează la propriile companii când vine vorba de contrucția de fabrici de înaltă tehnologie. Corporațiile din Coreea de Sud, Germania și Japonia au fost convinse prin metode specifice să deschidă fabrici pe pământ american și să creeze locuri de muncă.

To Top