Stiri

Intel la CES 2022: Cel mai rapid procesor mobil din lume

Procesoare Intel Core din generația a 12-a
Procesoare Intel Core din generația a 12-a

Intel a anunțat la CES 2022 cel mai rapid procesor mobil din lume, aducând pentru prima dată arhitectura sa hibridă pe platformele mobile. Cele mai noi procesoare mobile Intel Core din generația a 12-a sunt cu până la 40% mai rapide decât procesoarele mobile din generația anterioară. Intel a prezentat 28 de noi procesoare mobile din generația a 12-a , care oferă o suită de capacități ce vor pune în valoare laptopurile acestui an.

Procesoarele mobile Intel Core din generația a 12-a

Intel continuă să aduc noi tehnologii în domeniul procesoarelor prin lansarea modelelor H, din generația a 12-a, în frunte cu Intel Core i9-12900HK, cel mai rapid procesor mobil creat vreodată.

Prin alăturarea nucleelor ​​de performanță (P-cores) și a celor eficiente (E-cores) cu prioritizarea și distribuția inteligentă a sarcinilor prin Intel Thread Director, noul Intel Core i9-12900HK îmbunătățește performanța sistemului în aplicațiile cu un singur fir de execuție și în cele optimizate multi-thread. Noile procesoare din seria H din a 12-a generație oferă frecvențe de până la 5 GHz, 14 nuclee (6 nuclee P și 8 nuclee E) și 20 fire de execuție, care conferă modelului Intel Core i9-12900HK statutul de cel mai rapid procesor mobil. Noua serie Intel Core H este cea mai bună platformă de jocuri mobile din lume, oferind jocuri cu până la 28% mai rapide decât liderul anterior al jocurilor mobile de pe piață: Intel Core i9-11980HK.

Avantajele noilor procesoare mobile Intel Core din generația a 12-a

  • Suport larg de memorie pentru modulele DDR5/LPDDR5 și DDR4/LPDDR4 de până la 4800 MT/s, o premieră în industrie pentru procesoarele mobile din seria H
  • Conectivitate de aproape trei ori mai rapidă pe canale exclusive de mare viteză, fără vechile interferențe Wi-Fi. Utilizarea Intel Wi-Fi 6E (Gig+)5 integrată oferă utilizatorilor libertatea de a lucra și de a învăța de acasă și de a se relaxa cu streaming fluid și de înaltă calitate
  • Compatibilitate Thunderbolt 4 care oferă viteze de transfer de până la 40 Gbps și conectivitate de la PC la mai multe monitoare și accesorii 4K
  • Familia de procesoare mobile Intel Core, din a 12-a generație, include și noile procesoare mobile din seria U și P. Cu până la 14 nuclee și 20 de fire de execuție și cu grafică integrată Intel Iris Xe, noile procesoare din seria P funcționează la 28 W și sunt proiectate pentru laptopuri subțiri și ușoare, în timp ce procesoarele din seria U funcționează de la 9 la 15 W și sunt proiectate pentru laptopuri subțiri și ușoare, cu formă fluidă. Aceste procesoare mobile sunt personalizate pentru o varietate de laptopuri, subțiri și ușoare, pe care partenerii le vor oferi în 2022.

    Construite pentru a suporta simultan sarcinile de lucru zilnice, productivitate și chiar jocurile, aceste procesoare mobile Intel Core din seria U și P vor fi disponibile în primul trimestru al anului 2022.

To Top