Stiri

Intel lansează noi procesoare pentru centrele de date

Intel Logo

Intel a lansat gama de procesoare Intel Xeon E5-2600 v2 (cu nume de cod “Ivy Bridge-EP”), care promite să redefinească serverele, sistemele de stocare și infrastructura de rețea din centrele de date.

Noua gamă de procesoare Intel Xeon se bazează pe procesul de fabricație pe 22 de nanometri, contribuind la îmbunătățirea cu până la 45% a eficienței energetice comparativ cu generația anterioară. Noile procesoare au până la 12 nuclee, ceea ce oferă o performanță cu 50% mai mare pentru o gamă variată de volume de muncă.

O mare parte din infrastructura actuală nu este construită pentru a susține creșterea serviciilor de IT. Managementul centrelor de date este adesea făcută manual și static. Pentru a permite servicii la cerere, automatizate, viitoarea generație a centrelor de date trebuie să evolueze către o infrastructură bazată pe software, unde funcțiile sunt administrate cu ajutorul software-ului. Procesoarele Intel Xeon oferă o fundație comună de procesare și deține funcțiile și instrumentele necesare pentru a ajuta la transformarea centrelor de date ale viitorului.

Gama de procesoare Intel Xeon E5-2600 v2 este cea mai flexibilă tehnologie de procesare a Intel, care se adresează limintărilor pe care centrele de date le întâmpină în prezent. Această gamă permite jucătorilor din industrie să inoveze și să lanseze soluții pentru o varietate largă de volume de lucru din centrele de date, pentru a se adresa astfel nevoilor clienților.

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v2 vor sta la baza noului sistem IBM NeXtScale, o platformă de computing flexibilă dedicată volumelor mari de muncă, precum analiză, computing și livrare în cloud. Noile procesoare Intel vor fi integrate în serverul de stocare al IBM, x3650 M4 HD, fiind ideal pentru administrarea volumelor mari de date și solicitante de business, precum și de toate sistemele cu socket dublu ale IBM, inclusiv Flex System, iDataPlex și BladeCenter.

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v2 vor fi disponibile începând cu 18 părți diferite, cu prețuri între 202 dolari și 2.614 dolari pentru 1.000 de bucăți. În plus, trei procesoare Intel Xeon E5-1600 cu un singur socket vor fi oferite pentru stații de lucru la prețuri ce variază între 294 de dolari și 1080 de dolari.

Intel Logo

To Top