Stiri

Intel lansează noi procesoare Xeon

Intel Xeon E5-2600 V3
Intel Xeon E5-2600 V3

Intel a lansat gamele de procesoare Intel Xeon E5-2600/1600 v3 pentru a se adresa creșterii volumelor de lucru și nevoilor centrelor de date, care se dezvoltă rapid. Noile game de procesoare includ multe capabilități care oferă o performanță de trei ori mai mare comparativ cu generația anterioară, eficiență energetică îmbunătățită și securitate crescută. Pentru a se adresa nevoii în creștere pentru software defined infrastructure (SDI) – o abordare arhitecturală a infrastructurii IT, prin virtualizarea, centralizarea și automatizarea tuturor componentelor centrelor de date, procesoarele folosesc parametri cheie, prin telemetrie, care îi permit infrastructurii să furnizeze servicii de cea mai bună performanță, cu un cost total de proprietate optimizat.

Software defined infrastructure (SDI) este fundația cloud computing-ului. Economia bazată pe serviciile digitale necesită agilitate și cere ca toate resursele infrastructurii să fie programabile și configurabile. Aceste capabilități, cuplate cu telemetria, analiza și acțiunile automatizate, permit centrelor de date să devină optimizate. Intel continuă să investească în oferirea unei viziuni a centrelor de date optimizate. Odată cu gama de procesoare Xeon E5-2600 v3, compania a lansat și senzori cheie care să ducă la SDI.
Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 introduc noi caracteristici care oferă o mai mare vizibilitate în sistem. O nouă capabilitate de monitorizare cache furnizează date care să permită instrumente de orchestrare pentru a plasa în mod inteligent și reechilibra volumul de lucru, ceea ce duce la terminarea mai rapidă a sarcinilor de lucru. Aceasta oferă, de asemenea, posibilitatea de a efectua o analiză a anomaliilor de performanță din cauza concurenței pentru cache într-un mediu cloud cu mulți beneficiari în care există puțină vizibilitate a sarcinilor desfășurate de utilizatori.

Intel Xeon E5-2600 V3

Intel Xeon E5-2600 V3

Noile procesoare includ o platformă de senzori metrici și de telemetrie pentru CPU, memorie și utilizarea I/O. Prin adăugarea de senzori termici pentru fluxul de aer și temperatură, vizibilitatea și controlul au crescut semnificativ de la generația anterioară. Noile procesoare oferă un set complet de senzori și telemetrie pentru soluțiile SDI pentru a monitoriza îndeaproape, controla și gestiona utilizarea sistemului și pentru a maximiza în același timp eficiența centrelor de date pentru un cost total de proprietate mic.
Cu până la 18 nuclee per socket și 45MB de memorie cache, gama de procesoare Xeon E5-2600 v3 oferă cu 50% mai multe nuclee și memorie cache comparativ cu generațiile anterioare. Mai mult, o extensie a Intel Advanced Vector Extensions 2 (Intel AVX2)4 dublează lungimea de bandă a instrucțiunilor vectorilor de întregi la 256 de biți per ciclu pentru sarcini sensibile de lucru și oferă o creștere a performanței de 1,9 ori.

Procesoarele Intel Xeon E5-2600 v3 măresc densitatea de virtualizare, care permite suport pentru până la 70 de procente mai multe mașini virtuale per server comparativ cu generația anterioară de procesoare6, ceea ce ajută la reducerea cheltuielilor operaționale pentru centre de date. Lățimea de bandăa memoriei va avea o performanță de 1,4 ori mai mare comparativ cu generața anterioară7 cu ajutorul memoriei DDR4. Intel Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel AES-NI) accelerează criptarea și decriptarea de până la două ori, fără a sacrifica timpul de răspuns al aplicațiilor.

Noile procesoare sunt construite pe tehnologia de fabricație pe 22nm, reduc consumul de energie în timp de cresc performanța tranzistorilor.

Combinând performanța crescută și capabilitățile avansate de eficiență, Intel Xeon E5-2600 v3 setează un nou record pentru eficiența energetică a serverelor9, bazată pe performanță per watt.
Intel Xeon E5-2600 v3 va fi oferit cu 26 de părți diferite, care variază ca preț de la 213 la 2.702 de dolari pentru 1.000 de bucăți. Stațiile de lucru Intel Xeon E5-1600 vor fi oferite cu părți diferite cu prețuri cuprinse între 295 și 1.723 de dolari.

Procesoarele Intel Xeon oferă noi posibilități

To Top