Stiri

Intel lansează procesoarele Intel Xeon D

Intel Xeon D
Intel Xeon D

Intel a anunțat gama de procesoare Intel Xeon D. Acestea sunt primele procesoare Intel Xeon de tip system-on-chip (SoC) din istoria companiei. Construite pe 14nm, noile produse combină performanța procesoarelor Intel Xeon cu dimensiunile și consumul redus de energie ale unui SoC.

Înmulțirea numărului de dispozitive conectate duce la creșterea traficului de date, ceea ce implică cerințe mai mari pentru centrele de date și infrastructura de rețea pentru furnizorii de servicii de tip cloud și telecomunicații. Având în vedere că doresc să eficientizeze infrastructura de rețea și să ofere noi servicii care să genereze venituri, furnizorii trec la arhitectura Intel pentru a oferi soluțiile tehnologice și consistența necesară în centrele de date și rețea.

Gama de procesoare Intel Xeon D oferă noi opțiuni pentru nevoia tot mai mare de soluții de infrastructură cu consum redus de energie, extinzând tehnologia Intel de la centrele de date la rețea. Acest lucru oferă furnizorilor un cost total de proprietate (TCO) scăzut.

Noile procesoare sunt primele Intel Xeon de tip SoC și reprezintă a treia generație de SoC-uri pe 64 de biți pentru microservere, stocare, rețea și Internet of Things (IoT).

Intel Xeon D

Intel Xeon D

Produsele oferă o performanță de 3,4 ori mai mare per nod și de până la 1,7 ori mai mare per watt comparativ cu procesorul Intel Atom™ C2750, parte a celei de-a doua generații de produse Intel de tip SoC pe 64 de biți.

Noile SoC-uri au 4 și 8 nuclee, alte noi produse cu capabilități extinse fiind așteptate în a doua jumătate a anului.
Produsele inițiale sunt optimizate pentru hosting și furnizare de servicii cloud pentru activități precum găzduire web dedicată, memory caching, warm storage.
În prezent peste 50 de sisteme se află în faza de design. Aproximativ 75% dintre acestea sunt produse pentru rețele, stocare și IoT. Printre companiile care lucrează în prezent la microservere bazate pe Intel Xeon D se numără: Cisco, HP, NEC, Quanta Cloud Technology, Sugon și Supermicro.

Noile produse combină standardul industriei de x86, cea mai întâlnită microarhitectură pentru microservere, cu două porturi 10GbE Intel Ethernet și interfață I/O integrată (PCIe, USB, SATA) într-un singur produs. Funcționează la un TDP de aproape de 20 de wați și suportă până la 128GB de memorie adresabilă.
Oferă capabilități RAS, inclusiv suport pentru memorie ECC, în combinație cu tehnologiile Intel Virtualization Technology și Intel Advanced Encryption Standard-New Instructions (AES-NI).

To Top