Stiri

Intel lansează procesorul Intel Core M

Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M
Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M

Intel a lansat noul procesor Core M, care va sta la baza mai multor dispozitive 2 în 1 de la diferiți producători, printre care: Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo și Toshiba. Oferind balanța optimă între mobilitate și performanță, noul procesor Intel a fost construit special pentru a oferi noi experiențe în dispozitive ultra-mobile, subțiri și fără ventilație. Noul procesor Intel Core M aduce pentru dispozitivele subțiri performanța procesoarelor Intel Core și o autonomie dublă în comparație cu un sistem vechi de patru ani. Noul procesor va aduce sisteme foarte subțiri, fără ventilație, cu performanță mărită și automonie crescută, disponibile din perioada Sărbătorilor 2014. Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo și Toshiba vor lansa sisteme 2 în 1 bazate pe noile procesoare Intel Core M. Unele dintre ele vor fi disponibile din luna octombrie.

Procesorul Intel Core M aduce o performanță de computing cu până la 50% mai mare și o performanță grafică cu 40% mai mare comparativ cu a patra generație a gamei de procesoare Intel Core.3 Noul procesor oferă, de exemplu, o performanță de computing de până la două ori mai mare și o performanță grafică de șapte ori mai mare comparativ cu un PC vechi de patru ani.

În 2013, Intel a oferit cea mai mare creștere a autonomiei bateriei de la o generație de procesoare la alta din istoria companiei. Consumul redus de energie al procesorului Intel Core M duce autonomia bateriei chiar mai departe. Intel Core M aduce până la opt ore de vizionare video, ceea ce reprezintă o creștere de 20% (1,7 ore) față de generația anterioară de procesoare Intel Core și dublează autonomia PC-urilor mai vechi de patru ani.

Procesorul Intel Core M este cu 50% mai mic și, la 4,5 wați, are un consum de energie mai mic cu 60% decât generația anterioară. Acest lucru le permite producătorilor să creeze sisteme mai elegante, fără ventilație, de până la 9 mm – mai subțiri decât o baterie AAA și decât cele mai ușoare laptopuri. În prezent sunt în dezvoltare peste 20 de produse bazate pe Intel Core M. Primele sisteme vor fi disponibile în sezonul cumpăraturilor pentru sărbătorile de iarnă.

ASUS a lansat ASUS Zenbook UX305, un Ultrabook cu un display QHD de 13” și dispozitivul 2 în 1 ASUS Transformer Book T300FA, lansat chiar în timpul prezentării Intel. Transformer Book T300FA este un 2 în 1 de mare performanță, așteptat să fie disponibil în Europa din această toamnă de la 599 de euro. Pe viitor, ASUS are în plan lansarea unui dispozitiv și mai ușor ASUS Transformer T300 Chi.

Procesorul Intel Core M este disponibil în mai multe versiuni: procesoarele Intel Core M-5Y10/5Y10a cu o frecvență de până la 2.0GHz și procesorul Intel Core M-5Y70 cu până la 2.6GHz. Core M-5Y70 este cel mai performant procesor din gama Intel Core, fiind disponibil cu tehnologia Intel vPro pentru sistemele 2 în 1 pentru business cu caracteristici de securitate încorporate pentru a proteja datele, identitatea utilizatorilor și accesul la rețea.

Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M

Kirk Skaugen prezentand procesorul Intel Core M

To Top