Stiri

Intel pregătește un procesor pentru minarea de monedă virtuală

Intel

Intel și-a anunțat planurile de a investi într-un procesor specializat pentru minarea de monedă virtuală. Procesorul va fi adresat fermelor de minat și va oferi eficiență ridicată, cu mult peste plăcile video mainstream.

Într-un articol publicat pe blogul companiei, Intel a explicat că a dezvoltat o foaie de parcurs pentru noile procesoare ce ar urma să fie livrate în 2022. Un procesor eficient energetic pentru minarea de monedă virtuală va slăbi presiunea pusă pe piața plăcilor video și ar putea pune capăt unei perioade triste pentru gamingul pe PC. În prezent, minarea de monedă virtuală se face pe plăci video și pe așa numitele ASIC-uri, precum Antminer E9 de la Bitmain. Acestea sunt scumpe, greu de procurat și au un consum uriaș de energie electrică.

Intel este, de asemenea, conștient de faptul că „unele blockchain-uri necesită o cantitate enormă de putere de calcul”, motiv pentru care compania își concentrează eforturile pe dezvoltarea celor mai eficiente tehnologii de calcul la scară energetică.

Argo Blockchain, BLOCK (cunoscut anterior ca Square) și GRIID Infrastructure sunt printre primii clienți Intel pentru acest produs.

Intel Labs a dedicat zeci de ani de cercetare fiabilității, tehnicilor de hashing și circuitelor de tensiune ultra joasă. Intel se așteaptă ca inovațiile să ofere un accelerator blockchain care are o performanță de peste 1000 de ori mai bună pe watt decât plăcile video pentru minat bazat pe SHA-256. Mai multe informații despre acest procesor specializat vor fi făcute publice luna aceasta la Conferința Internațională a Circuitelor Solid State (ISSCC).

To Top