Stiri

Intel prezintă viitorul tehnologiei

Intel Atom x5 si x7
Intel Atom x5 si x7

PC-uri care încap în palmă, laptop și tabletă într-un singur dispozitiv, tehnologii care schimbă modul de interacțiune cu computerul, plăci de dezvoltare revoluționare cu care pot fi construite propriile device-uri sau ceasuri și căști care arată progresul în timpul exercițiilor fizice cu ajutorul Internet of Things. Acestea sunt câteva dintre elementele celei mai ample game de dispozitive cu tehnologie Intel prezentată până acum pe piața locală.

Produsele incluse în oferta de Crăciun a retailerilor și expuse la evenimentul Intel aparțin unor companii locale și internaționale, precum Acer, Allview, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Maguay, Toshiba, Vonino.

În cadrul showcase-ului “Shaping the future – A Christmas like no other”, Intel a prezentat viitorul tehnologiei în viziunea companiei, cu ajutorul unor desktop PC-uri puternice, laptopuri 2 în 1 revoluționare bazate pe cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core, telefoane, tablete și dispozitive purtabile în vogă. Aceste dispozitive inovatoare fac parte din oferta de Crăciun din acest an.

Noua generație a gamei de procesoare Intel Core oferă o autonomie mai mare dispozitivelor, reduce consumul de energie și aduce o viteză de 2,5 ori mai mare a sistemului comparativ cu generația anterioară.

Noile sisteme oferă o securitate mai mare și cu ajutorul tehnologiei Intel RealSense care elimină necesitatea parolelor, prin prezența unei camera 3D care recunoaște fața utilizatorilor și le oferă acces la PC. Interacțiunea cu computerul se schimbă astfel, Intel RealSense permițându-le utilizatorilor să miște obiectele de pe ecran cu ajutorul gesturilor mâinii sau ale feței.

Tehnologia Intel RealSense oferă posibilități demne de viitorul tehnologiei, precum măsurarea distanțelor dintre obiecte și schimbarea focalizării într-o fotografie și modificarea sau ascunderea fundalului în timpul unei conferințe video.

Cele mai mici PC-uri cu tehnologie Intel

PC-ul surprinde prin formă și design cu cele mai mici PC-uri din lume, Intel Compute Stick și Intel Next Unit of Computing (Intel® NUC), proiectate să ocupe incredibil de puțin spațiu acasă sau la birou. Cu ajutorul acestor dispozitive au fost făcute demonstrații ale Intel Remote Keyboard, aplicație dezvoltată de Intel pentru cele două mini PC-uri, cu care utilizatorii pot controla computerul de la distanță, de pe smartphone sau tabletă.

Intel Compute Stick este dotat cu procesor quad-core Intel Atom, 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows 8.1 preinstalat. Mini PC-ul transformă orice TV sau monitor HDMI într-un computer complet funcțional. Datorită Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, prin Wi-Fi.

Intel Next Unit of Computing (Intel NUC) este disponibil în mai multe variante, bazate pe procesoare Intel Celeron, Intel Pentium, Intel Atom, Intel Core i3, Intel Core i5 sau Intel Core i7. Are o lățime de 10 cm și o înălțime de până la 5 cm, fiind un PC ideal pentru acasă, datorită spaţiului incredibil de mic pe care îl ocupă.

Intel Atom x5 si x7

Intel Atom x5 si x7

To Top