Stiri

Intel sărbătorește 10 ani de prezență în România

Intel sărbătorește 10 ani de prezență în România
Intel sărbătorește 10 ani de prezență în România

Intel sărbătorește 10 ani de prezență în România, ca hub regional pentru Europa de Sud – Est. Cu această ocazie, compania a anunțat extinderea operațiunilor și creșterea echipei locale în viitorul apropiat. Cu 400 de angajați la nivel național, Intel va continua să își extindă prezența în România, prin adăugarea unei noi echipe de ingineri software din divizia Datacenter Software Technologies, în cadrul Intel Romania Software Development Center.

Intel a avut o prezență indirectă pe piața locală încă de la începutul anilor ’90. Compania a stabilit oficial operațiunile în România în anul 2004, odată cu deschiderea biroului de Vânzări și Marketing, responsabil de activitățile din România, Bulgaria și alte țări din Sud – Estul Europei.

În 2010 Intel a anunțat investiția în Intel Romania Software Development Center, centrul de cercetare și dezvoltare din București. Deschis oficial în 2012, centrul a pornit inițial cu aproximativ 20 de angajați, responsabili cu cercetarea și dezvoltarea în domeniul software Open Source. Centrul și-a extins rapid operațiunile cu noi echipe de ingineri software din diviziile System Technologies and Optimizations, Developer Products și benchmarking. În curând, centrul va crește cu o nouă echipă de ingineri software, care se va ocupa de optimizarea modului de execuție a aplicațiilor pe servere bazate pe arhitectură Intel. Aceasta va fi cea mai nouă echipă de ingineri software din
cadrul Intel Romania Software Development Center.

În prezent Intel are 400 de angajați în 3 orașe din România, după cum urmează:
– Biroul de Vânzări și Marketing din București, deschis în anul 2004;
– Intel Romania Software Development Center din București, anunțat în 2010;
– Subsidiara companiei Wind River din Galați. Compania a devenit parte a Intel în 2009;
– Centrul de Dezvoltare de Software Educațional din Cluj-Napoca. Centrul a fost deschis în 2013 după achiziția la nivel mondial a companiei KNO.

Intel sărbătorește 10 ani de prezență în România

Intel sărbătorește 10 ani de prezență în România

În anul 2013 Ionuț Budișteanu, elev din Râmnicu Vâlcea în vârstă de 18 ani, a devenit cel mai cunoscut tânăr inventator european, după ce a câștigat premiul Gordon E. Moore în cadrul competiției Intel International Science and Engineering Fair. Proiectul său, mașina low-cost fără șofer, bazat pe software Open Source, propune reducerea numărului de accidente rutiere la nivel mondial și, implicit, o mai mare siguranță la volanul autovehiculului. Susținându-l în mod direct pe Ionuț, Intel România s-a asigurat că proiectul lui va fi cunoscut în lumea întreagă.

Tot în anul 2013 studenții Victor Popescu și Vlad Alexandru Radu de la Universitatea POLITEHNICA din București au câștigat premiul întâi la competiția Intel Global Challenge, organizată împreună cu Berkeley University. Intel a recunoscut ideea inovatoare de business a celor doi tineri antreprenori, autori ai aplicației Gameleon, bazată pe infrastructură de tip Cloud. Aceasta permite oricărui utilizator să își creeze propriul joc online de tip multiplayer, cu un singur browser.

To Top