Stiri

Intel SSD 320 – a treia generatie de SSD-uri

Intel a anunțat a treia generaţie de SSD-uri, Intel Solid-State Drive 320 (Intel SSD 320). Compania a folosit chip-uri flash NAND fotolitografiate pe 25nm pentru a obține o eficiență energetică ridicată dar și performanțe superioare. Preţul noilor unităţi este unul avantajos pentru utilizatori, Intel SSD 320 având un cost cu până la 30% mai mic faţă de Intel X25-M SATA SSD.

„Pentru a beneficia de avantajele oferite de tehnologia pe 25nm Intel, noile SSD-uri integrează o serie de capabilităţi noi, ce conduc la obţinerea unui preţ de achiziţie accesibil”, a precizat Pete Hazen, Director of marketing pentru Intel Non-Volatile Memory (NVM) Solutions Group.

„A treia generaţie de SSD-uri Intel încorporează noi caracteristici îmbunătăţite de securitate, un management al energiei complex şi o caracteristică nouă dedicată datelor redundante. Noua serie Intel SSD 320 reprezintă soluţia optimă atât pentru utilizatorii interesaţi să facă un upgrade al hard disk-ului, ci şi pentru corporate IT sau domeniul enterprise care doresc să implementeze astfel de unităţi în data centere. Noua seria va continua să contribuie la creşterea reputaţiei Intel, de a crea SSD-uri de calitate şi performante”, a completat Pete Hazen.
Seria Intel SSD 320 este disponibilă în variante de 40, 80, 120, 160G, 300 sau 600GB. Noile unităţi folosesc interfaţa SATA II 3gbps, în acest moment, în lume, funcţionând peste 1 miliard de PC-uri cu SATA II.

To Top