Stiri

Intel va dezvolta soluții pentru telefoanele mobile

Intel se va implica mai mult în domeniul tabletelor și telefoanelor mobile iar parteneriatul încheiat cu Motorola la CES 2012 vine să confirme importanța acordată noilor dispozitive portabile.
Intel a anunţat la CES 2012 o serie de progrese privind întreaga sa activitate din industria smartphone-urilor, inclusiv semnarea unui parteneriat pe mai mulţi ani cu privire la mai multe tipuri de dispozitive cu Motorola Mobility şi a oferit informaţii cu privire la un smartphone Lenovo bazat pe noua platformă a procesorului Intel Atom.

Cele mai bune tehnologii de computing Intel se extind acum şi în domeniul smartphone-urilor. Colaborarea noastră cu Lenovo şi Motorola Mobility va ajuta la integrarea procesoarelor Intel în smartphone-uri şi la crearea unei fundaţii solide începând cu 2012”, a declarat Paul Otellini, Preşedinte Intel şi CEO.

Directorul Executiv al companiei Intel a discutat şi despre procesorul Intel Atom Z2460, cunoscut anterior sub numele de cod „Medfield”, care a fost creat special pentru smartphone-uri şi tablet PC-uri şi oferă performanţă ridicată şi o mai mare eficienţă energetică.

Otellini a declarat că Intel va stabili noi standarde în segmentul tablet PC-urilor prin compatibilitatea cu milioane de aplicaţii şi dispozitive deja existente pe piaţă. Pe scena de la CES 2012 a fost prezentat în premieră procesul Intel Atom pe 32nm pentru tablet PC-uri şi alte dispozitive hibride care rulează pe Windows 8, cu nume de cod „Clover Trail”.

Intel se angajează să continue dezvoltarea experienţei de computing. Anul acesta inginerii companiei vor accelera procesul de dezvoltare al Ultrabook-ului prin intermediul celei de-a treia generaţii a procesoarelor Intel Core, cunoscute sub numele de cod „Ivy Bridge”, şi prin intermediul tranzistorilor revoluţionari Intel pe 22nm, 3-D Tri-gate.
Mai multe smartphone-uri bazate pe noul procesor Intel Atom urmează să apară pe piaţă în 2012.

To Top