Stiri

Kaspersky identifică spamul din imagini

Kaspersky identifică spamul din imagini. Kaspersky Lab a dezvoltat şi brevetat o nouă tehnologie pentru detecţia mesajelor spam prin scanarea imaginilor. Aceasta încorporează o metodă de protecţie pe bază de semnături, deja folosită pentru identificarea corespondenţei nedorite, care este adaptată pentru a funcţiona eficient în identificarea imaginilor. Detecţia spamului din imagini devine mai dificilă deoarece textul din imaginea ataşată la e-mail trebuie scanat în mod corect.

Kaspersky Lab a înregistrat în Rusia brevetul cu numărul 2453919, care acoperă o nouă metodă de identificare a spam-ului prin imagini. În primul rând, imaginea este împărţită în obiecte separate, fiecăruia fiindu-i atribuită o schiţă proprie. Apoi, pe baza elementelor care compun formele (segmente cu linii drepte sau arcuite) şi a modului în care acestea se grupează în limitele acelor forme, câte o semnătură este generată pentru fiecare componentă în parte. Semnătura rezultată este apoi comparată cu semnăturile altor obiecte care au fost identificate în mesajele spam cu imagini. O analiză similară este realizată pentru toate obiectele grafice detectate în e-mail-ulurile suspecte, urmând ca verdictul să confirme sau nu mesajul ca fiind spam. În plus, această tehnologie ia în calcul nu doar asemănările dintre semnături, ci şi similitudinile dintre obiecte diferite.

Portofoliul de brevete al Kaspersky Lab creşte constant. În prezent, acesta include peste 110 patente obţinute în SUA, Rusia, China şi Europa.

To Top