Jocuri

Kinect pentru Xbox 360

Lumea home entertainment se reinventeaza cu fiecare nou produs lansat. De exemplu, daca pana acum ne distram cu Wii, noua generatie de jocuri renunta si la telecomanda. Primul astfel de joc este Kinect, prezentat de Microsoft la recenta Electronic Entertainment Expo (E3).

‘Kinectimals*’, ‘Kinect Sports’, ‘Your Shape: Fitness Evolved’ si ‘Dance Central’ – acestea sunt variantele prin care Kinect isi propune sa transforme livingul utilizatorilor in sala de fitness, stadion, club de fitness sau chiar gradina zoologica. „In centrul distractiei veti fi chiar voi, folosind cea mai buna telecomanda creata vreodata – voi insiva”, a declarat Kudo Tsunoda, creative director in cadrul Microsoft Game Studios. E suficient ca jucatorii sa se miste in zona de acoperire a senzorului, care recunoaste miscarile si raspunde la comenzile vocale. In plus, Kinect integreaza si filmele preferate, actionand tot fara telecomanda, in functie de comenzile vocale pe care le primeste.

Kinect pentru Xbox 360
Kinect pentru Xbox 360

Iata si jocurile propuse de Kinect:
„Kinectimals” se bazeaza pe interactiunea dintre jucatorii-copii si personajele – animale de la Zoo, care se comporta asemenea unor animale de companie adevarate, raspunzand la diferite comenzi si gudurandu-se cand sunt mangaiate.
„Your Shape: Fitness Evolved” le propune amatorilor de fitness sa experimenteze miscarea intr-un mediu diferit, asigurat de o serie de efecte speciale, declansate in functie de miscarile si reactiile utilizatorului. Acesta isi poate sa-si aleaga un antrenor personal si sa ia cursuri de yoga sau arte martiale sau sa faca diverse exercitii fizice usoare. In timpul antrenamentului, utilizatorul primeste de la sistem feedback cu privire la corectitudinea miscarilor, datorita sistemului performant de monitorizare live prin senzori.
„Kinect Joy Ride” este o cursa de atletism si de karting, cu sarituri si cascadorii.
„Kinect Sports” transforma livingul utilizatorului in arena sportiva pentru partide de fotbal, volei de plaja, bowling, tenis de masa, box etc.
„Kinect Adventures” ii trimite pe jucatori in spatiu si tot felul de locuri exotice.
„Dance Central” este primul joc video de dans fara telecomanda care antreneaza tot corpul si este destinat deopotriva incepatorilor si avansatilor.Jocul are doua moduri si include pana la 600 de miscari si 30 de hituri, ajutand dansatorii amatori sa invete pana la 90 de miscari de baza, toate create de coregrafi profesionisti.
De asemenea, de Craciun vor mai fi disponibile pentru Kinect jocuri cunoscute, precum „EA SPORTS Active 2”, „DECA SPORTS FREEDOM*”, „Dance Masters”, „Adrenalin Misfits”, „Zumba Fitness”, „Sonic Free Riders”, „The Biggest Loser: Ultimate Workout”, „Motion Sports”, si „Game Party: In Motion”.

Kinect este dezvoltat pentru consola Xbox 360, necesita 1.175 MB de memorie si se va lansa in America de Nord pe 4 noiembrie a.c., urmand apoi sa-si faca aparitia si in celelalte tari. Totodata, Microsoft si LucasArts pregatesc, pentru 2011, lansarea Star Wars pentru Kinect si ar putea urma jocurile Disney.

Deocamdata, Microsoft n-a facut public pretul noului dispozitiv, ceea ce a declansat deja speculatii, ba chiar si pariuri. Voi cat ati fi dispusi sa dati pe el? 🙂

To Top