Stiri

Lenovo anunță rezultatele financiare

Lenovo anunță rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal, încheiat la 31 decembrie 2011. Profitul brut al companiei a crescut în al treilea trimestru cu 47% faţă de anul anterior, până la 954 milioane USD, la o marjă brută de 11,4 procente. Profitul operaţional pentru trimestrul trei a fost de 193 milioane USD, în timp ce profitul atribuibil acţionarilor a crescut cu 54% faţă de anul anterior, până la 153 milioane USD.

În al treilea trimestru al anului fiscal 2011-2012, Lenovo a ajuns la un nivel record al cotei sale de piaţă globale, de 14 procente, şi la cea mai mare cotă de piaţă deţinută în China până acum, de 35,3 procente, o creştere anuală de 3,7 şi respectiv 3,1 puncte.

În ciuda scăderii globale a stocurilor de hard-disk-uri în trimestrul trecut, Lenovo a continuat să înregistreze o creştere puternică. Am obţinut rezultate record din punctul de vedere al cotei de piaţă şi al veniturilor. Pentru prima dată, Lenovo a devenit primul furnizor global de PC-uri pentru sectorul comercial şi pentru PC-urile desktop”, a declarat Yang Yuanqing, preşedinte şi CEO Lenovo.

To Top