Stiri

Mac-urile Apple M1 primesc aplicația Microsoft OneDrive

Familia de dispozitive Apple One
Familia de dispozitive Apple One

Microsoft a anunțat că OneDrive este acum disponibil ca aplicație nativă pentru Mac-urile care integrează procesoare M1 de la Apple. În timp ce o serie de servicii de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive și Dropbox, au deja aplicații pentru sistemele Apple cu procesor M1, Microsoft a întârziat puțin lansarea OneDrive.

Compania a lansat aplicația beta pentru Apple M1 în decembrie 2021, precum și o versiune pentru sistemele cu Windows și procesoare ARM. Cu toate acestea, în ianuarie 2022, clienții au raportat probleme la utilizarea funcției Files On-Demand de la OneDrive, care ar fi trebuit să descarce conținutul fișierelor numai atunci când este nevoie de ele.

Între timp, Microsoft a rezolvat sincronizarea OneDrive pentru macOS totul pare să fie în ordine. În timp ce utilizatorii de Mac M1 vor fi încântați că OneDrive rulează acum nativ calculatoarele lor, administratorii IT vor fi probabil și mai încântați de faptul că Folder Backup se află acum într-o procedură de testare publică.

Caracteristica permite ca foldere importante de pe computerul unui utilizator macOS, cum ar fi Desktop și Documente, să fie încărcate în OneDrive și utilizate pe diferite dispozitive. Serviciul gratuit, fără abonament, este limitat la 5 GB.

Pentru a testa Folder Backup, utilizatorii trebuie să devină mai întâi OneDrive Insider și să aibă un Mac care rulează cel puțin macOS Monterey 12.1, conform unei noi postări de blog de la Microsoft. Lansarea Folder Backup este, de asemenea, într-o fază incipientă, deoarece funcția a fost activată pentru 10% dintre utilizatorii OneDrive Insiders. Deși mulți utilizatori de Mac se bazează pe stocarea iCloud de la Apple, Microsoft OneDrive este o alegere populară pentru companii, motiv pentru care lansarea unei aplicații native M1 Mac este atât de importantă.

To Top