Stiri

Malware în Android Market

Android rosu

Platforma de distribuție a aplicațiilor deținută de Google a pus la dispoziția utilizatorilor o serie de aplicații care furau datele stocate în telefon.
Experţii de la G Data Security Labs au observat aplicaţii din Android Market care, în trecut, au fost descoperite şi ulterior, ştearse, deoarece funcţionau ca programe malware. Aplicaţiile, ce includ şi un Flashlight, fură datele personale, precum contacte şi numere de telefon şi le folosesc pentru a face publicitate unor aplicaţii similare, ale altor dezvoltatori.

Aplicaţiile periculoase, gen goarna cu aer (Airhorn) şi lanterna (Flashlight) erau disponibile oficial în Android Market. Aplicaţiile sunt extrem de simple, de exemplu, cu un Airhorn se produce un sunet corespunzător unei goarne, atunci când este lansat. Odată instalată, aplicaţia îşi activează silenţios serviciile, fără a avea un impact asupra dispozitivului. Programul era capabil să sustragă contactele din agendă, numerele de telefon şi numerele IMEI şi să le trimită, decriptate, către infractori.

La câteva ore după instalare, aplicaţia deja distribuia mesaje publicitare ale mai multor apps-uri ale dezvoltatorului „Typ3 Studio“.

Android rosu

To Top