Stiri

Masina supersonica

In cadrul show-ului aviatic international de la Farnborough a fost prezentat un prototip al masinii supersonice Bloodhound, creata sa depaseasca viteza de 1.610 km / ora.

Bloodhound SuperSonic Car (SSC) are o lungime de 12,8 m si reprezinta rezultatul a trei ani de cercetari aerodinamice. Echipa britanica a anuntat ca Hampson Industries va incepe constructia partii posterioare a vehiculului la inceputul lui 2011, urmand ca o alta companie sa se ocupe de constructia partii anterioare.

Inginerul-sef al proiectului, Mark Chapman, a declarat ca masina va fi testata, probabil, pe o pista din Marea Britanie la sfarsitul anului 2011 sau inceputul lui 2012, insa va incerca sa doboare recordul actual de viteza, de 1.228 km / ora (obtinut de Thrust SuperSonic Car in 1997), in Africa de Sud, la Hakskeen Pan.

Masina supersonica

Sponsorul principal al proiectului este compania Intel, a carei contributie in puterea de calcul a rezolvat problema ridicarii de la sol a autovehiculului. Mai sunt multe aspecte de definitivat privind propulsia masinii, insa, in ceea ce priveste exteriorul, probabil aceasta va fi forma finala.

To Top