Stiri

McAfee cumparat de Intel

Soluțiile de securitate produse de McAfee au atras atenția gigantului Intel care a decis să ofere nu mai puțin de 7.68 miliarde dolari pentru întreg pachetul de acțiuni.
Tranzacția este cel mai mare din acest an și a luat prin surprindere întreaga lume IT.

În comunicatul de presă dat publicității astăzi de către Intel se spune: “Achiziția reflectă faptul că securitatea este o componentă importantă în mediul online. Abordarea actuală nu se adresează miliardelor de dispozitive din rețea cum ar fi telefoane mobile, laptop-uri, servere, calculatoare, unități de stocare, player multimedia, etc. Furnizarea unei soluții informatice de securitate pentru toate aceste dispozitive necesită o altă abordare care implică hardware, software și servicii”.

Intel a strivit pur și simplu rivalul AMD prin tehnologia superioară pe care o deține. Compania americană a ajuns la o cotă de 80% din piață si se implică și în alte domenii strategice așa cum o dovedește și tranzacția de astăzi.

McAfee este în prezent o companie cu 6100 de angajați ce a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape două miliarde de dolari.Compania are sediul principal în Santa Clara, California iar soluțiile sale de securitate dedicate serverelor sunt prezentate ca fiind cele mai sigure din lume. Printre cele mai importante soluții de securitate McAfee se numără: McAfee Total Protection, McAfee Antivirus, McAfee Internet Security, McAfee Firewall și McAfee IPS.

To Top