Stiri

Meciurile FIFA 2010, online

Campionatul Mondial de Fotbal care tocmai a inceput ofera microbistilor mai multa actiune ca oricare alt eveniment sportiv organizat pana acum.

Data fiind diferenta de fus orar dintre Africa de Sud si celelalte meridiane ale lumii, companiile de televiziune au inteles ca multi microbisti nu se vor putea abtine sa traga cu ochiul la meciuri si in timpul programului de lucru. Asa ca vor transmite online toate cele 64 de meciuri, inclusiv pe telefoanele mobile – pentru clientii de telefonie mobila abonati la acest serviciu.

De la Campionatul Mondial de Fotbal din 2006 pana acum, rata de utilizare a telefoanelor mobile cu acces la Internet a crescut semnificativ, iar reprezentantii companiilor de televiziune zic ca acesta e doar inceputul. Jocurile Olimpice de iarna de anul acesta au generat peste 45 de milioane de inregistrari video transmise online. Pentru a acoperi o audienta cat mai larga, telespectatorii din diferite colturi ale lumii vor putea urmari unele din meciurile transmise de ESPN3.com si in portugheza, araba, germana, japoneza sau coreeana.

FIFA 2010

Iar meciurile in sine sunt doar o parte din continutul sportiv disponibil, adaugandu-li-se diverse aplicatii mobile – actualizarea live a scorurilor si stiri in direct, o parte chiar integrate in feed-urile Facebook sau Twitter.

In mod normal, audienta online a transmisiilor TV este relativ mica, insa FIFA 2010 ar putea fi un catalizator pentru evolutia serviciilor de continut video online, dat fiind ca milioane de oameni din intreaga lume vor putea descoperi deodata posibilitatile acestui nou domeniu. Se estimeaza ca traficul online va fi de 2-3 ori mai mare decat la investirea in functie a presedintelui SUA Barack Obama – cel mai mediatizat eveniment live de pana acum in mediul online, cu un trafic de aproape 1 terabit pe secunda. Traficul impresionant se datoreaza insa intr-o buna masura si calitatii video HD. Pentru a sustine o asemenea provocare, si furnizorii de servicii de Internet si-au optimizat resursele tehnice. Acum, ne mai ramane sa descoperim ce ni s-a pregatit 🙂

To Top