Stiri

Transmisie de semnal video pe distanțe mari cu ATEN HDBaseT

Echipamentele ATEN HDBaseT din seria VE2812 facilitează transmisia semnalelor video pe distanțe mari. ATEN International pune la dispoziția utilizatorilor un portofoliu complet de echipamente de transmisie/recepție la calitate originală a semnalelor video HD pe distanțe de până la 150m, folosind standardul HDBaseT.

Deseori sursa video și cei cărora le este destinată informația se află în locații diferite, ceea ce face necesară transmiterea informației pe distanțe destul de lungi. Există, desigur, mai multe modalități de a realiza acest lucru, dar pentru situațiile în care se impune menținerea nivelului de calitate original cu costuri totale relativ scăzute, standardul HDBaseT reprezintă, fără îndoială, cea mai bună alegere. Din acest motiv, ATEN a dezvoltat o întreagă gamă de echipamente HDBaseT, capabile să satisfacă nevoile unei mari varietăți de utilizatori, datorită diferitelor formate și dotări cu care sunt acestea prevăzute.

Gama ATEN VE2812 conține 7 dispozitive, capabile să transmită sau să recepționeze semnal video HDMI și VGA la rezoluții de până la 4K și distanțe de până la 150m, prin cablu Cat 5e, 6 sau 6a. Respectând standardul HDBaseT, toate permit transmiterea de conținut video 4K la distanțe de până la 100m sau 1080p la distanțe de până la 150m, atunci când este folosit modul Long Reach.

VE2812T este echipamentul de transmisie de bază, prevăzut cu o carcasă ce permite montarea în rack și oferă protecție ESD. El poate funcționa ca switch, conectând 2 surse de semnal (HDMI și VGA), sau ca un convertor, conectând echipamente de recepție cu diferite interfețe (DVI, DisplayPort sau HDMI). De asemenea, este dotat cu interfață RS232, care facilitează conectarea la diverse terminale sau alte dispozitive seriale, precum ecrane tactile sau scanere de coduri de bare. În scenariile de utilizare în care se dorește eliminarea alimentării externe, poate fi implementat modelul alternativ VE2812AT, care dispune și de funcție PoH (Power over HDBaseT) încorporată. Aceasta îi permite să se alimenteze cu energie de la echipamentele HDBaseT conectate.

ATEN nu a neglijat nici scenariile în care se impun soluții care să se integreze ușor în mediul de lucru din punctul de vedere al designului. Acestea sunt modelele cu montare pe perete VE2812EUT, VE2812AEUT și VE2812AUST – compatibile din punct de vedere al formatului cu cutii de joncțiune duble europene, respectiv americane, cu sau fără funcție PoH. Iar, pentru cazul în care se dorește redarea conținutului pe echipamente fără suport HDBaseT, ATEN pune la dispoziție și un dispozitiv de recepție – VE2812R, prevăzut cu ieșire HDMI pentru conținutul video și jack stereo, respectiv coaxial, pentru conținutul audio.

To Top