Stiri

Microsoft face presiuni pentru un Atom cu 16 nuclee

Microsoft privește către un procesor Atom cu 16 nuclee pe care ar vrea să-l folosească în viitoarele centre de date. Singura problemă este că acest procesor nu există iar compania lui Bill Gates ar trebui să convingă gigantul Intel că o astfel de versiune ar fi foarte utilă.

În prezent Intel comercializează diverse variante Xeon pentru fermele de date, majoritatea dintre acestea având un sistem de management al energiei electrice. Cât de interesat va fi Intel să vândă un produs mai ieftin renunțând la profitul substanțial pe care îl oferă procesoarele pentru servere rămâne de văzut.

Principala problemă a centrelor de date o reprezintă consumul de electricitate al serverelor precum și consumul instalațiilor de climatizare. Dacă Intel va oferi un procesor Atom, cu 16 nuclee pentru servere, la un preț acceptabil, atunci s-ar putea ca fiecare dintre noi să-și poată instala acasă un mic centru de date în interes personal.
Lucrurile s-ar putea mișca mai rapid odată ce AMD oferă procesoare multi-core pentru servere în speranța câștigării unui procent din piață iar Dell vinde deja servere cu procesoare Via Nano. Server IBM

To Top