Stiri

Microsoft va cumpăra Activision Blizzard

Call of Duty Vanguard
Call of Duty Vanguard

Activision Blizzard, compania de al cărei nume se leagă unele dintre cele mai iubite jocuri ale tuturor timpurilor, va fi cumpărată de către Microsoft. Jocuri precum: Call of Duty, Crash Bandicoot, Guitar Hero, Tony Hawk’s, Spyro/Skylanders, World of Warcraft, StarCraft, Diablo, Hearthstone, Heroes of the Storm, Overwatch și Candy Crush Saga vor intra în portofoliul Microsoft.

Acțiunile Activision Blizzard au crescut în urma anunțului Microsoft că va achiziționa compania de jocuri într-o tranzacție de aproape 68,7 de miliarde de dolari. Achiziția este cea mai mare tranzacție realizată de Microsoft vreodată.

Activision Blizzard are studiouri în întreaga lume cu aproape 10.000 de angajați.

Achiziția întărește, de asemenea, portofoliul Microsoft Game Pass, cu intenția de a lansa jocurile Activision Blizzard în Game Pass, care a atins deja cifra de peste 25 de milioane de abonați. Cu cei aproape 400 de milioane de jucători activi ai Activision Blizzard, din 190 de țări, și francize de trei miliarde de dolari, această achiziție va face din Game Pass una dintre cele mai convingătoare și diverse oferte de jocuri.

După finalizarea achiziției, Microsoft va avea 30 de studiouri de dezvoltare a jocurilor, împreună cu capacități suplimentare de publicare și de producție a titlurilor esports.

To Top