Stiri

Mii de pasionați de jocuri au experimentat jocurile românesți la Gamescom

Amber Studio
Amber Studio

Weekend-ul trecut, RGDA (Romanian Game Developers Association) a fost reprezentată la Gamescom de patru studiouri de gaming românești, ale căror standuri au fost vizitate de peste 5000 de pasionați de gaming, în cursul celor 4 zile. Sand Sailor, Carbon, Amber, Scorpius Games și Angry Mob sunt studiourile românești care au participat sub egida RGDA. Gamescom este cel mai important târg european dedicat gaming-ului, ce are loc în fiecare an la Köln, Germania.

Spiritele s-au încins la standul celor de la Angry Mob Games, unde vizitatorii au stat la coadă pentru a se bate în cel mai „fresh” fighting game, Brawlout, ce îmbină precizia celor mai aprigi luptători cu un stil de animație captivant. În fiecare zi a fost organizat câte un turneu, care se juca pe cele 3 display-uri din stand, timp de trei ore, la care participau peste 50 de oameni puși pe acțiune.

Prezentare Brawlout Alpha

La standul Scorpius Games, gamerii au putut juca cea mai nouă creație a studioului: PositronX este un shooter first person care folosește cea mai nouă versiune a tehnologiei Unreal Engine 4. Jocul oferă o libertate mare jucătorilor, care trebuie să fie cât mai calculați cu modul în care își consumă muniția, căci inamicii se înmulțesc necontenit.

La standul publisher-ului Carbon, vedetele au fost adorabilii gemeni Tom și Lilly, personajele principale ale jocului mobile Link Twin, produs de Lorraine Studio, ale căror aventuri au fost experimentate de peste 1000 de oameni.

Prezentare Link Twin Gameplay


Sand Sailor Studio a prezentat Black The Fall, un joc-puzzle a cărui acțiune se desfășoară în interiorul unui regim comunist distopic. Vizitatorii au intrat în hainele unui muncitor de fabrică, personajul principal al jocului, a cărui provocare este să păcălească sistemul opresiv și al cărui drum spre libertate este plin de puzzle-uri, capcane și manipulări la tot pasul.

„Toate studiorile românești cu care RGDA a fost prezentă la Gamescom arată nivelul de creativitate și talent în continuă ascensiune pe care industria de gaming din România le are. Și aceasta este doar o mică parte a potențialului nostru. Asociația va continua să susțină și să promoveze dezvoltatorii de jocuri din România cu și mai mare aplomb. Participarea la târgurile de specialitate din întreaga lume ne ajută să ne măsurăm adevărata valoare în raport cu țările cu tradiție în gaming. La anul vom reveni la Gamescom mai puternici și cu noi titluri care să atragă și mai multă atenție asupra studiourilor românești. În perioada care urmează, RGDA pregătește DEV.PLAY, prima conferință dedicată industriei de game development organizată în România”, a declarat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

To Top