Stiri

NETOPIA mobilPay a procesat în 2013 circa 2,2 milioane de tranzacții online cu cardul

NETOPIA mobilPay a procesat anul trecut mai mult de 2,2 milioane de tranzacții online cu cardul, valoarea totală a acestora ajungând la 76 de milioane de euro. În ceea ce privește tranzacția medie, aceasta s-a situat în jurul sumei de 37 de euro.

„Suntem mulțumiți de rezultatele înregistrate în 2013 și de faptul că peste o treime dintre plățile online cu cardul efectuate în România sunt procesate de NETOPIA mobilPay. Pe parcusul anului trecut, am procesat plăți online record, ce au depășit chiar și 7.000 de euro pentru o singură tranzacție, ceea ce dovedeste ca românii au înțeles că plățile online sunt sigure, indiferent de sumele plătite”, a declarat Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay.

În ceea ce privește schimbările apărute pe piața de profil, anul trecut s-a înregistrat o creștere a numărului celor care au efectuat pentru prima dată plăți cu cardul, aproape jumătate dintre cardurile utilizate vreodată în mobilPay fiind folosite pentru prima dată în 2013.

card bancar

Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plăți online i s-au alăturat peste 700 comercianți noi, din domenii precum turism, servicii sau utilități. Mai mult, compania a lansat mai multe parteneriate pe piața locală, printre care cel cu Credit Europe Bank, prin intermediul căruiaclienții partenerilor mobilPay au posibilitatea de a plăti în rate pentru cumpărături, prin Card Avantaj.

NETOPIA a lansat, în parteneriat cu MasterCard România, și prima aplicație pentru plăţi cu ajutorul telefonului mobil de pe piața locală, mobilPay MasterCard Mobile, iar în a doua jumătate a anului trecut, în parteneriat cu expressoft, compania a implementat prima soluție de plată cu telefonul mobil în hoteluri, cafenele, restaurante și retail. În prezent, aplicația mobilPay MasterCard Mobile este disponibilă pentru plata facturilor și încărcarea cartelelor de utilizatorii celor mai mari trei furnizori de servicii telecom din România.
Reprezentanții companiei estimează că, în 2014, piața de plăți online cu cardul va crește cu peste 20%, ajungând la aproximativ 8,5 milioane de tranzacții, iar ca valoare va ajunge la 350-370 de milioane de euro.

To Top