Stiri

Vânzările online rămân cel mai mai sigur mediu de business spune PayU România

Vânzările online continuă să fie unul dintre cele mai sigure medii de business pentru companiile românești, conform ultimului studiu realizat recent de PayU România asupra încercărilor de fraudare a tranzacțiilor online procesate la nivel național. Potrivit PayU, în 2014 doar 0,1% din totalul comenzilor online procesate la nivel național au fost încercări de fraudare, procent care confirmă tendința ultimilor ani de scădere puternică a acestui fenomen. Valoarea totală a tentativelor detectate de echipa specializată PayU s-a ridicat anul trecut la 550.000 de euro.

Tendința a fost confirmată recent și de statisticile furnizate prin intermediul Eurobarometer care arată că doar 36% dintre români sunt îngrijorați de securitatea plăților online, iar 70% dintre intervievați sunt siguri că se pot proteja online, procent similar cu media europeană de 74%.

Tipologia infractorilor online nu s-a schimbat foarte mult în ultimii ani deși se constată o încercare de a metodelor folosite . Majoritatea celor care au încercat să fraudeze au intrat în posesia unor date de card mai ales prin achiziționarea de baze de date de pe Internet cu numere de card, majoritatea însă deja blocate. Dintre cazurile detectate de PayU, aproximativ 10% au fost carduri folosite de copii fără știrea părinților.

Din numărul total al tranzacțiilor derulate prin platforma PayU, aproximativ 0,03% au fost cazuri în care tranzacția este disputată. “Avem mulți cumpărători care deschid dosar de refuz de plată pentru că nu își mai aduc aminte ce au cumpărat și apelează la bancă sau la noi ca să clarificăm situația. Cazurile reale de fraudă sunt sub 0,01%, iar pentru soluționarea lor cooperăm permanent cu instituțiile statului”, explică Anamaria Pîrjol.

PayU România furnizează servicii financiare într-o platformă de plăți online, integrând 15 metode de plată pentru unii dintre cei mai mari retaileri din România (Altex, Arsis, Carrefour Online, Domo, elefant.ro, eMag, F64, Fashion Days, Flanco, ID Sarrieri, PC Garage sau Miniprix) dar și pentru companii de utilități, telefonie, transport și turism. Lider de piață din 2004, PayU România securizează plățile online pentru un număr de peste 3.000 de magazine partenere.

payment

To Top