Stiri

Noile memorii 3D Xpoint vor fi disponibile anul acesta

Intel 3D Xpoint
Intel 3D Xpoint

Intel pregătește următoare generație de de tehnologii de memorie Optane menită să înlocuiască memoriile RAM din telefoane, calculatoare și servere. Tehnologia 3D Xpoint este dezvoltată împreună cu Micron. Aceștia din urmă furnizează, de asemenea, propria marcă de produse 3D Xpoint sub brandul QuantX. 3D XPoint se bazează pe o arhitectură total diferită fată de NAND, în care celulele de memorie sunt amplasate pe o placa tridimensională, așezate într-un mod care permite abordarea individuală a fiecareia.

Intel 3D Xpoint

Intel 3D Xpoint

Intel Optane low-capacity va fi disponibil pentru laptop-uri in cel de-al doilea trimestru al anului. Compania a inceput deja sa livreze primele DIMM-uri Optane pentru testare.

Noile memorii vor fi disponibile în versiuni cu o capacitate de 375GB, urmând ca modele de 750GB și 1.5TB să fie disponibile ceva mai târziu. Vitezele de acces și transfer al datelor sunt surprinzătoare. Vitezele de citire/scriere secvențială sunt de 2400MB/s, respectiv 2000MB/s.

Veniturile totale ale Intel in trimestru au fost de 16,4 miliarde dolari, majoritatea provenind din vanzarile de chip-uri PC si server.

Tehnologia 3D XPoint

To Top