Stiri

Nokia face restructurari

Nokia publică comunicatul oficial prin care anunță restructurări masive ce au ca scop reducerea cu un miliard de euro a cheltuielilor operaționale. Nokia s-a văzut concurată serios de Apple, Samsung și LG și nu a reușit să reacționeze cu produse inovative. Mai mult, sistemul de operare Android s-a dovedit a fi superior vechiului Symbian prin prisma serviciilor oferite.

De asemenea, Nokia a anunţat şi intenţia sa de a forma o colaborare strategică cu Accenture, care va rezulta în transferul activităţilor de dezvoltare a softului pentru Symbian, inclusiv a aproximativ 3000 de angajati ai Nokia la Accenture. În plus, Nokia îşi mai propune o reducere cu aproximativ 4000 de persoane a forţei de muncă globale până la sfârşitul anului 2012, majoritatea reducerilor fiind planificate în Danemarca, Finlanda şi Marea Britanie. Cu alte cuvinte Nokia este din nou în căutarea de forță de muncă ieftină iar centrul de la Jucu ar putea profita de aceste mișcări din piață.
Toţi angajaţii care ar putea fi afectaţi de planurile de reducere vor putea rămâne pe statele de plată Nokia până la sfârşitul anului 2011. Reducerea de personal se estimează că se va desfăşura în etape, până la sfârşitul anului 2012 la nivel global, în concordanţă cu dezvoltarea portofoliului de produse şi servicii ale companiei.
Nokia E5

To Top