Stiri

Notebook cu autonomie de 11 ore

Lenovo a prezentat două modele de notebookuri din seria ThinkPad, care aduc un nou nivel de performanță și portabilitate pentru cel mai ușor de recunoscut brand de notebook din lume, extinzând durata de viață a bateriei până la 11 ore, cu o baterie suplimentară.


Concepute pe baza tehnologiei mobile Intel® Centrino Duo, modelele din seria ThinkPad X60 și ThinkPad T60 ajută utilizatorii de tip business să se deplaseze cu ușurință, oferindu-le posibilitatea de a se conecta de la distanță, când sunt plecați din birou, cu ajutorul unor antene pentru rețea wireless încorporată (WWAN), și funcționând mai mult timp fără un cablu de alimentare. Modelele din seriile ThinkPad X60 și T60 consumă mai puțină energie decât modelele anterioare X și T, pentru o durată de viață extinsă a bateriei. La anumite modele, performanțele bateriei ajung să fie îmbunătățite cu până la 37%.

În comparație cu procesoarele anterioare, procesoarele Intel dual-core cresc nivelul de productivitate și performanțele în aplicații multitasking, permițând utilizatorilor să ruleze multiple aplicații de înaltă performanță, ca de exemplu software medical sau tehnic, scanare anti-virus și back-up, care în alte condiții ar putea să blocheze PC-ul.
“Clienții noștri își doresc sisteme ușor de folosit, care le permit să fie productivi indiferent de locația în care se află – la birou, acasă, pe aeroport sau la hotel,” a declarat Peter Hortensius, senior vice president, Notebook Business Unit, Lenovo. “Aceste noi notebook-uri ThinkPad combină una dintre caracteristicile de bază ale companiei Lenovo – tehnologia pentru productivitate – în design-uri noi, ușoare și reduse ca dimensiuni, oferindu-le utilizatorilor un nivel sporit de performanță, indiferent de mediul în care lucrează.”

Portabilitate performantă
Anumite modele ale notebook-urilor ThinkPad T60 și X60 vor include suport wireless integrat de mare viteză pentru VerizonWireless, în SUA. Modelele care suportă rețeaua Verizon Wireless BroadbandAccess vor fi disponibile în prima jumătate a acestui an. Notebook-urile care au antene integrate WWAN permit utilizatorilor să se conecteze la rețele cu lățime mare de bandă, de mare viteză, fără să mai fie necesare cardurile PC achiziționate separat.

ThinkPad a fost primul notebook fara asperitati ale carcasei care a integrat o antenă 3G WWAN pentru Verizon Wireless BroadbandAccess, ce obține în medie viteze de descărcare între 400-700 kilobiți pe secundă (kbps). (1) Toate modelele includ un switch hardware, pentru a putea deconecta manual antena wireless a sistemului.

Pentru a contribui la simplificarea procesului de conectivitate, ThinkVantage Access Connections 4.1 îi ajută pe utilizatorii mobili să stabilească și să treacă automat de la o conexiune disponibilă în rețea la alta, contribuind astfel la reducerea numărului de apeluri costisitoare primite pentru asistență în schimbarea setărilor IP, sesizarea nefuncționalității imprimantelor sau accesarea unei rețele wireless. (2) Pe lângă facilitarea unei conectivități wireless de tip peer-to-peer, Access Connections 4.1 susține și conectivitate prin cablu, WLAN și WWAN.

Non-stop proaspăt ieșit din cutie
Noua tehnologie Lenovo, System Rejuvenation – din cadrul Rescue & Recovery – elimină ‘reziduurile’ acumulate pe hard drive, care restricționează nivelul de performanță a sistemului și îl obligă să se miște mai încet. Curățând fișierele neutilizate și inutile și îndepărtând conținutul de tip spyware și adware, Rescue & Recovery poate să îmbunătățească nivelul de performanță a sistemului și să ajute PC-ul să ruleze mai rapid.

Performanță și portabilitate într-un singur dispozitiv
Cu noua tehnologie mobilă Intel Centrino Duo, care include procesorul Intel Core™ Duo și chipset-ul Intel Mobile 945 Express, seria ThinkPad X60 oferă un nivel crescut de performanță, cu un front side bus de sistem de 667 MHz și 667 MHz DDR2 SDRAM. Având un consum de energie cu 37% mai scăzut față de platformele anterioare folosite pentru modelele din seria X, ThinkPad X60s oferă cea mai îndelungată durată-standard de viață a bateriei dintre toate modelele ThinkPad, permițând utilizatorului să dispună de până la 11 ore de lucru.

ThinkPad T60 are 2,5 cm lățime și o greutate de 2,1 kg , ceea ce îi conferă un nivel absolut nou de forță și performanță, intr-o carcasa usoara si de dimensiuni reduse. Pentru utilizatorii mobili, ThinkPad T60 Series include un design de sistem mai durabil, care combină ThinkPad Roll Cage – o carcasă interioară – cu Active Protection System asemănător unui air-bag și hard-drive ThinkPad rezistent la șocuri.

Un milion de amprente… și numărătoarea continuă
Combinând soluțiile Lenovo pentru securitate bazate pe componente hardware și software, precum și cititorul integrat de amprente, unele modele din seriile ThinkPad X60 și T60 sunt cele mai sigure PC-uri disponibile în prezent pe piață. (6) ThinkPad-urile cu cititor integrat de amprente digitale simplifică ideea de securitate, permițând utilizatorilor să acceseze informații personale și financiare protejate printr-o parolă, site-uri web, documente și mesaje de e-mail printr-o simpla atingere cu degetul, putând astfel să își protejeze datele împotriva oricărui tip de acces neautorizat. Cititorul integrat de amprente face parte dintr-un set mai amplu de instrumente de securizare oferit de Lenovo pe anumite sisteme, între care software-ul Client Security Solution 6.0 și un cip de securizare încorporat. În decembrie, Lenovo a vândut ThinkPad-ul cu cititor integrat de amprente numărul 1.000.000, devenind astfel cel mai mare furnizor de PC-uri cu capabilități biometrice din lume.

Prețuri și disponibilități
Seriile ThinkPad T60 și X60 pot fi achiziționate începând de astăzi, accesând site-ul de web www.lenovo.com, fiind disponibile din februarie. PC-urile Lenovo pot fi puse la dispoziție și prin intermediul anumitor parteneri de business. Prețurile pentru ThinkPad T60 Series încep de la 2390 USD. Prețurile pentru ThinkPad X60 Series încep de la 2250 USD.

To Top