Stiri

Noutati Epson la FESPA

La editia de anul acesta a FESPA (21 – 26 iunie, München), Epson promoveaza cerneala alba pe baza de apa, un nou film metalizat pentru afisaj si, in colaborare cu G3S, mediul de imprimare biodegradabil si reciclabil BioMedia PET.

Creata initial pentru realizarea mostrelor si a proof-urilor de calitate pentru ambalaje, Stylus Pro WT7900 este singura imprimanta din lume care include cerneala alba opaca pe baza de apa, utila in grafica. Imprimanta foloseste cerneala cu saturatie mare Epson UltraChrome HDR pe diverse medii: film transparent, hartie si film metalizat, coli sau role de pana la 24 de inci (609mm) latime.

Noutati Epson la FESPA

Folosind noul film metalizat, produs special pentru imprimanta WT7900, utilizatorii pot incorpora elemente metalice in designul afisajului lor si pot crea o varietate de nuante metalice, precum efectele de auriu, argintiu, bronz sau perlat. Calitatea este imbunatatita prin tehnologia Epson LUT (look up table), care masoara cantitatea exacta de culoare necesara pentru a transforma un fisier RBG intr-un output imprimat. Folosind capetele de printare Epson Micro Piezo TFP si tehnologia picaturii variabile de cerneala, se poate obtine o rezolutie maxima de 1440 x 1440 dpi la imprimarea cu cerneala alba pe materiale metalizate sau transparente.

Noutati Epson la FESPA

De asemenea, Epson promoveaza, in parteneriat cu G3S, materialul plastic biodegradabil si reciclabil BioMedia® PET, creat de G3S pentru afisaj si grafica POS. Acest material este utilizabil impreuna cu imprimanta Epson Stylus Pro GS6000, folosind eco-solvent rezistent la radiatiile UV si la apa. Imprimanta printeaza la o rezolutie de 1440 x1440 dpi, iar eco-solventul nu prezinta riscuri pentru sanatate – deci, imprimanta nu necesita ventilatie – si este biodegradabil intr-o perioada de 2 pana la 5 ani.

Frans Craandijk, Product Manager, LFP Supplies Epson Europa, declara: “BioMedia este o inovatie impresionanta in domeniul mediilor de imprimare biodegradabile si reciclabile. Calitatea deosebita si modul in care protejeaza mediul vor asigura acestei game de materiale un viitor stralucit. Suntem mandri ca in cadrul FESPA putem pune in evidenta acest produs cu ajutorul imprimantelor profesionale Stylus Pro”.

To Top