Stiri

Parolă dinamică afişată pe carduri

Visa colaborează cu Innovative Card Technologies şi nCryptone pentru a oferi o modalitate inovatoare pentru a îmbunătăţi securitatea pentru posesorii de carduri, atunci când fac cumpărături sau tranzacţii online. Noua tehnologie permite cardurilor Visa să genereze şi să afişeze o parolă dinamică de unică folosinţă. Pentru că parola generată este inutilă în tranzacţiile ulterioare, aceasta tehnică este o măsură de siguranţă sporită împotriva fraudei online.



Conceptul este similar cu securizarea laptopurilor sau alte unitîţi în reţea prin cititoare sau chei de acces. Însă, în loc să necesite un dispozitiv-cheie de acces separat, tehnologia este integrată în card, fiind mai convenabil pentru posesorii de carduri şi mai ieftin pentru băncile emitente.

Cum funcţionează >

În timpul unei verificări la comercianţii online sau la logarea pentru home banking, posesorul de card apasă pe un buton de pe card. Cardul îi afişează un număr nou, unic. Când i se solicită, posesorul de card introduce acest număr, demonstrând prezenţa acestui card şi finalizează tranzacţia. Când este folosit împreună cu alte măsuri de securitate cum ar fi programul Verified by Visa sau alte parole personale, cardul pemite autentificarea dublă prin validarea unei informaţii pe care posesorul o cunoaşte (o parolă) precum şi a unui dispozitiv pe care posesorul îl deţine (cardul).

Alte potenţiale utilizări ale cardului cu afişaj (display card)

Această tehnologie va deschide calea pentru multe alte utilizări viitoare. De exemplu, cardurile prepaid pot afişa soldul contului, cardurile Visa care au încorporate şi programe de loialitate pot să afişeze punctele adunate iar produsele de debit pot afişa ultimele tranzacţii efectuate.

Cardul cu afişaj de parolă dinamică va fi disponibil într-o selecţie de pieţe în acest an.

To Top