Stiri

AMD lansează Radeon Pro W5500 pentru editare grafică profesională

AMD Radeon Pro W5500
AMD Radeon Pro W5500

AMD a anunțat lansarea plăcii video Radeon Pro W5500, care livrează o performanță deosebită, la pachet cu o serie de funcții esențiale pregătite să facă față așteptărilor ridicate ale profesioniștilor din diverse domenii ce implică editare. De asemenea, AMD a anunțat și GPU-ul Radeon PRO W5500M, care este destinat noii generații de stații de lucru mobile.

Utilizând arhitectura de înaltă performanță AMD RDNA și memorie GDDR6, placa video Radeon Pro W5500 livrează o performanță cu 25 de procente mai ridicată decât în cazul generației anterioare, care se baza pe arhitectura GCN (Graphics Next Core).

Printre cele mai importante funcții ale noii plăci video Radeon Pro W5500 se numără:

  • Performanța deosebită în multitasking, estimată ca fiind de 10 ori mai bună în „application workflow”,  măsurată cu ajutorul benchmark-ului SPECviewperf 13.
  • Eficiență energetică în condiții reale de lucru, grație combinației dintre eficiența energetică a arhitecturii AMD RDNA și platforma Radeon Pro Software for Enterprise. Acestea permit plăcii video Radeon Pro W5500 să crească nivelul de performanță pentru a permite rularea eficientă a aplicațiilor profesionale, consumând cu 32% mai puțină energie electrică, în medie, în SOLIDWORKS, decât produsele competitoare.
  • Software de nivel profesional cu Radeon Pro Software for Enterprise, care oferă îmbunătățiri ale performanței cu fiecare versiune nouă care este lansată. De asemenea, platforma oferă suport pentru AMD Remote Workstation, permițând profesioniștilor să își acceseze stațiile fizice de lucru de oriunde.

Placa video Radeon Pro W5500 va fi disponibilă pentru achiziționare la jumătatea lunii februarie, la un preț recomandat de 399 de dolari. De asemenea, GPU-ul Radeon Pro WX 5500M va echipa stații de lucru profesionale mobile începând cu primăvara anului 2020.

To Top