Stiri

Poze 3D din vacanta

Peste aproximativ o luna, Sony va lansa aparate foto care permit captarea de imagini 3D ce pot fi vizualizate apoi pe televizoare 3D. Produsul se incadreaza in tendinta generala a productiilor cinematografice 3D si a cererii de televizoare si jocuri in trei dimensiuni.

Deocamdata, tehnologia este destul de costisitoare; de exemplu, noile camere foto lansate de Sony, respectiv NEX-5 si NEX-3, care capteaza deopotriva imagini 3D si 2D, vor costa circa 550 de lire sterline. Nici televizoarele 3D nu sunt tocmai accesibile la preturi de ordinul miilor de euro; in plus, pentru a putea viziona poze 3D, este nevoie de ochelari speciali, care costa peste 100 lire perechea.

Poze 3D

Noua tehnologie inca nu a prins la publicul larg, imaginile 3D filmate la Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud nefiind preluate de posturile de televiziune din Marea Britanie, de exemplu.

Samsung, liderul in domeniul electronicelor, a lansat de curand rezultatele unui studiu privind riscurile la care se expun utilizatorii acestei tehnologii, iar concluziile nu sunt tocmai promitatoare, constatandu-se reactii adverse in randul femeilor gravide, batranilor, copiilor sau al celor bolnavi. Acestia prezinta ameteli, convulsii, vedere neclara, dureri de cap etc.

In aceste conditii, ramane de vazut cati consumatori vor adopta tehnologia TV 3D. Pe voi va tenteaza?

To Top